Homepage  / Oscar

Oscar 2011: Prea mici pentru un rol aşa de mare?

Oscar 2011: Prea mici pentru un rol aşa de mare?

de Redactia Tvmania

James Franco şi Anne Hathaway au de trecut un examen serios, nu glumă, în noaptea de duminică, atunci când vor fi gazdele Oscarului. Cum alegerea lor a fost una total neaşteptată, cei doi vor avea de convins pe toată lumea că sunt mai mult decât doi actoraşi frumoşi

Anunţul din decembrie, că Franco şi Hathaway vor găzdui cea mai importantă seară a filmului american, seara Oscarurilor, de pe 27 februarie, a luat prin suprindere pe toată lumea. Producătorii s-au justificat declarând că „Anne Hathaway şi James Franco reprezintă noua generaţie de vedete de la Hollywood: proaspete, interesante şi multi-talentate” (Bruce Cohen şi Don Mischer, sursa The Hollywood Reporter). De asemenea, n-au făcut un secret din dorinţa lor de a atrage o audienţă mai tânără în faţa micilor ecrane, pentru a urmări ceremonia.

Explicaţiile producătorilor n-au atenuat însă reticenţele şi chiar neîncrederea în capacitatea celor doi actori de a se ridica la înălţimea evenimentului.

În primul rând, Hathaway şi Franco sunt foarte tineri. De fapt, la 28 de ani, Hathaway va fi, în seara de 27 februarie, cea mai tânără gazdă a galei din toată istoria Oscarului (este cu câteva luni mai tânără decât era Donald O’Connor – din „Cântând în ploaie” – când acesta a prezentat ediţia 1954).

În al doilea rând, ceremonia Oscar nu a mai fost prezentată de un cuplu bărbat-femeie din 1957 (atunci, Jerry Lewis şi Celeste Holm au prezentat gala, deşi, tehnic vorbind, nu au împărţit aceeaşi scenă, ea fiind la New York, la o ceremonie care se desfăşura simultan cu cea din Los Angeles).

În al treilea rând, nici Franco, nici Hathaway nu sunt comici de formaţie. De fapt, s-a speculat că anunţul a fost făcut atât de târziu (în decembrie trecut, cu doar trei luni înainte de eveniment), tocmai pentru că vedetele luate în considerare în mod normal pentru gală au fost abordate şi au refuzat. Aşa au făcut, se pare, Tina Fey şi Hugh Jackman (care a găzduit ceremonia în 2009).

În apărărea lui James Franco şi Anne Hathaway, merită totuşi amintit faptul că amândoi au găzduit ediţii din celebra „Saturday Night Live” şi s-au descurcat… onorabil, că au într-adevăr trecere la tineri (Hathaway mai mult decât Franco) şi fac parte totuşi din elita Hollywoodului  – ea a fost nominalizată la Oscar acum doi ani, pentru „Rachel se mărită”, el este nominalizat chiar anul acesta, pentru rolul din „127 de ore”.

În deschiderea ceremoniei de duminică, cei doi – dezvăluie acelaşi The Hollywood Reporter – vor călători înapoi în timp şi vor intra într-o scenă virtuală. Anne Hathaway a dezvăluit că, iniţial, a refuzat oferta producătorilor, dar apoi s-a răzgândit. Iar James Franco este conştient că nu el va primi Oscarul acestui an.

Prezentatorii de Oscar din 2000 încoace

Cine când a prezentat şi mai ales cum s-a descurcat:

Billy Crystal (2000, 2004 – a prezentat de opt ori, în total). Desemnat de US Today, în urma unui sondaj, gazda favorită a Oscarurilor din toate timpurile. Calităţile sale: umorul optimist (n-a fost niciodată rău cu celebrităţile, a la Rick Gervais) şi faptul că iubea filmele şi ştia totul despre industrie.

Steve Martin (2001, 2003, 2010 – alături de Alec Baldwin). I s-a reproşat că a părut mereu stingher pe scena Oscarurilor, dar şi faptul că nu a intrat niciodată în grupa mare de la Hollywood. Iar cuplul format în 2010 cu Alec Baldwin (care este totuşi mai haios în „30 Rock” decât a fost pe scenă) a părut oarecum forţat.

Whoopi Goldberg (2002 – a prezentat în total de patru ori. Deţine două recorduri importante: a fost prima femeie, dar şi prima persoană de culoare care a prezentat gala Oscar (solo).

Chris Rock (2005). Pus de obicei în topul celor mai slabi prezentatori de Oscar. Prea multe glume pe teme politice, au spus criticii săi.

Jon Stewart (2006, 2008). Gazda celebrului „The Daily Show” a avut şi el partea lui de critici (umorul său e prea cerebral şi este un outsider, care nu a avut succes ca actor). Pe de altă parte, are şi susţinători, care îl văd revenind, la un moment dat, pe scena Oscarului.

Ellen DeGeneres (2007). Nu e departe de Chris Rock în topurile dedicate gazdelor Oscar. Cunoaşte foarte bine vedetele de la Hollywood, pe care le invită în mod regulat în studioul talk-showului său, dar a făcut greşeala – zic criticii – de a fi fost prea amabilă şi curtenitoare cu ele la ediţia 2007.

Hugh Jackman (2009). Ales drept cel mai sexi bărbat în viaţă de revista People cu câteva luni înainte de Oscaruri, cu o carieră înfloritoare şi având déjà la activ prezetarea galei Tony mai mulţi ani la rând, australianul părea alegerea perfectă la data respectivă – mai ales că, aşa cum spuneam anterior, e format în teatru, ştie să cânte şi să danseze. Performanţa sa a fost însă una călduţă – nici n-a deranjat, dar nici n-a convins.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton