Homepage  / Știri

Oscar 2012: Cine e maica superioară care va păşi pe covorul roşu?

Oscar 2012: Cine e maica superioară care va păşi pe covorul roşu?

de Redactia Tvmania

Anul acesta, la Oscar, a fost invitată şi o maică superioară, Dolores Hart (73 de ani), fostă actriţă la Hollywood în tinereţe, scrie deadline.com. Poreclită „maica care l-a sărutat pe Elvis”, Dolores a fost anul acesta subiectul unui documentar de 37 de minute („God Is The Bigger Elvis”, care va fi difuzat de HBO SUA pe 5 aprilie), nominalizat la Oscar în 2012, iar acum va veni la gală.

Membră a Academiei de Film, maica Dolores e singura călugăriţă din juriu şi urmăreşte în fiecare an toate peliculele nominalizate, votând de fiecare dată. În plus, a păstrat legătura cu foştii colegi şi prieteni de la Hollywood, de unde a plecat în anii ’60, când avea 23 de ani: după un eveniment care promova pelicula „Stewardesele” (1963), s-a suit într-o limuzină şi a coborât la Abaţia Regina Laudis din Bethlehem (Connecticut), de unde n-a mai plecat niciodată şi unde acum e maică superioară.

Documentarul „God Is The Bigger Elvis” – de Rebecca Cammisa – e primul ei film de 48 de ani încoace şi urmăreşte viaţa acesteia la abaţie şi greutăţile întâmpinate şi de celelalte maici de acolo.

Dolores a jucat alături de Elvis Presley în două filme („Loving You” – 1957 şi „King Creole” – 1958), având în total o carieră ce a cuprins 10 pelicule. Înainte de a-şi schimba radical viaţa, urma să semneze un contract pentru două roluri, alături de Warren Beatty şi Marlon Brando.

Fosta actriţă l-a lăsat în urmă şi pe logodnicul ei, Don Robinson, care i-a rămas prieten apropiat (şi care a murit în decembrie 2011). Titlul documentarului a fost sugerat chiar de protagonistă, care şi-a motivat schimbarea stilului de viaţă spunând „Dumnezeu e mai mare ca Elvis”. Maica superioară abia aşteaptă gala Oscar, unde ultima oară a fost prezentă în 1960.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton