Homepage  / Oscar / Oscar 2017

Oscar 2017: Casey Affleck („Manchester by the Sea”) a primit trofeul pentru un rol destinat lui Matt Damon

Oscar 2017: Casey Affleck („Manchester by the Sea”) a primit trofeul pentru un rol destinat lui Matt Damon

de Redactia Tvmania

La gala de duminică noapte, Oscarul pentru actor principal a fost câştigat de Casey Affleck, fratele mai mic al dublu oscarizatului Ben Affleck, pentru rolul din drama independentă (şi cumpărată pe bani mulţi de Amazon) „Manchester by the Sea”.

Ca atâtea alte filme înaintea lui, „Manchester by the Sea”, povestea unui om de serviciu singuratic, marcat de o tragedie de familie, a avut un parcurs anevoios de la proiect până la sala de cinema.

În 2011, Matt Damon şi John Krasinski („The Office”, „13 Hours”) l-au abordat pe Kenneth Lonergan  să le scrie un scenariu despre un bărbat din Massachusetts în grija căruia ajunge fiul adolescent al fratelui său. Planul era acesta, scrie Variety: Lonergan se ocupa de scenariu, Damon ar fi fost regizorul, iar Krasinski protagonistul.

Apoi planurile, ca toate planurile, s-au schimbat. Pe parcursul următorilor trei ani, Krasinski a ieşit din proiect, Damon a preluat rolul principal, dar l-a rugat pe Kenneth Lonergan să regizeze el filmul, apoi Damon a renunţat şi la rolul principal, căci trebuia să filmeze „Marţianul”.

În calitate de producător al poveştii la care ţinea foarte mult, Matt Damon i-a spus lui Lonergan, scrie Variety, că un singur actor îl poate înlocui – şi anume Casey Affleck:

„Nu mă interesa să produc  filmul pentru alt actor decât dacă era cineva cu care am crescut şi pe care îl iubesc pur şi simplu. Casey este unul dintre cei mai buni actori pe care îi ştiu” (n.r. Matt Damon şi fraţii Affleck sunt prieteni din copilăria petrecută într-un cartier din Boston).

Casey Affleck, şi el prieten cu Kenneth Lonergan, scenaristul şi regizorul  „Manchester by the Sea”, şi-a schimbat planurile (a renunţat la „Pete’s Dragon”, fiind înlocuit cu Wes Bentley) şi a acceptat rolul. Dar problemele nu se terminaseră.

Când Matt Damon a renunţat la rolul principal în favoarea lui Casey Affleck, susţinătorii financiari ai proiectului s-au retras, pe motiv că Affleck cel mic nu e la fel de cunoscut ca Damon (foarte adevărat, de altfel). În plus, Casey a fost implicat într-un scandal de hărţuire sexuală care a făcut şi face încă destule valuri.

Până la urmă, „Manchester by the Sea” a fost salvat datorită implicării financiare a lui Kimberly Stewart (fosta iubită a lui Benicio del Toro, pe care am văzut-o şi noi într-un reality-show): aceasta a acceptat să dea banii necesari realizării filmului.

„Manchester by the Sea” nu are încă dată de lansare oficială pe marile noastre ecrane.

Vezi aici trailer-ul filmului „Manchester by the Sea”:

Citește și: Casey Affleck are un nou rol TV, într-o miniserie HBO

Casey Affleck, scăpat de procesele de hărţuire

Casey Affleck este acuzat de hărţuire sexuală

Ben Affleck nu concurează cu fratele său

Oscar 2017: lista celor mai importanţi câştigători

https://www.facebook.com/CaseyAffleckItalia

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton