Homepage  / Vedete străine

Oscarul a ajuns în Ucraina. De la cine a primit președintele Zelenski mult râvnita statuetă

Oscarul a ajuns în Ucraina. De la cine a primit președintele Zelenski mult râvnita statuetă
7

de Cătălina Matei,

Unul dintre cei mai mari susținători ai Ucrainei, actorul Sean Penn l-a vizitat zilele trecute pe preşedintele Zelenski şi i-a îmnmânat una dintre cele două statuete Oscar câștigate de-a lungul timpului. Gestul este unul simbolic, celebrul premiu fiind doar împrumutat  până la sfârşitul războiului ca simbol al credinţei în victoria Ucrainei.

Actorul Sean Penn a vizitat pentru a treia oară Ucraina în timpul invaziei de către Rusia și a avut o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski. Cei doi au discutat despre sprijin pentru Ucraina şi au vizitat Walk of the Brave din Kiev, potrivit site-ul preşedinţiei Ucrainei.

Potrivit independent.co.uk, șeful statului ucrainean i-a mulţumit lui Sean Penn pentru atenţia şi sprijinul acordat Ucrainei şi poporului său încă de la începutul acestui război. De altfel, actorul în vârstă de 62 de ani a primit de la Zelenski Ordinul de Merit de gradul III, în urma „contribuției sale semnficiative” aduse în sprijinul poporului ucrainean.

În același timp, la întâlnire, Volodimir Zelenski a vorbit despre situaţia actuală din ţară. Interlocutorii au discutat despre posibilităţile de susţinere a Ucrainei şi menţinerea atenţiei lumii concentrată asupra evenimentelor tragice care au loc.

Sean Penn a spus că va continua să lucreze la filmul său despre Ucraina. Totodată, actorul american  și şi-a adus una dintre cele două statuete Oscar şi i-a înmânat-o preşedintelui ca simbol al credinţei în victoria ţării. Trofeul va rămâne în Ucraina până la sfârşitul războiului. De altfel, momentul a fost surprins într-un video postat de Zelenski pe contul său de Instagram.

Cei doi au vizitat şi Walk of the Brave din Piaţa Constituţiei. Pe această alee, lângă numele multor lideri mondiali care au ajutat Ucraina în acest război, există şi o placă cu numele lui Sean Penn.

Şeful statului a subliniat că plimbarea pe această alee începe tocmai cu placa dedicată actorului şi regizorului american, care a vizitat Ucraina în prima zi a invaziei ruse, pe 24 februarie, pentru a documenta evenimentele din ţară şi a transmite lumii adevărul despre agresiunea Rusiei.

„Suntem extrem de recunoscători tuturor oamenilor care au venit în persoană pentru a sprijini Ucraina şi pe cetăţenii noştri. Şi ne-am dorit să avem un loc datorită căruia generaţiile actuale şi viitoare de ucraineni să-şi amintească de acei oameni curajoşi care au fost alături de Ucraina de la bun început”, a spus preşedintele ucrainean.

Actorul a fost foarte emoţionat de acest omagiu. Penn a spus că este o mare onoare pentru el, iar acest loc va fi de acum înainte unul dintre cele mai emblematice din viaţa lui, alături de locurile în care s-au născut fiica şi fiul său, de care este foarte mândru.

Actor Sean Penn hands over his award to Ukrainian PresidentIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton