Homepage  / Netflix

Barack Obama ne invită într-o călătorie prin cele mai frumoase „Parcuri naționale din jurul lumii”. Serialul documentar e pe Netflix

Barack Obama ne invită într-o călătorie prin cele mai frumoase „Parcuri naționale din jurul lumii”. Serialul documentar e pe Netflix

de Mioara Tronaru,

Din 13 aprilie, Netflix a pus pe platformă serialul documentar „Parcuri naționale din jurul lumii”, „Our Great National Parks” (2022), o extraordinară călătorie prin cele mai frumoase rezervații naturale ale lumii, alături de fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama.

Locul de plecare al expediției este chiar plaja din Hawaii, „acolo unde s-a născut dragostea mea pentru natură”, mărturisește Barack Obama, a cărui voce ne va însoți pe parcursul celor cinci episoade ale serialului documentar „Parcuri naționale din jurul lumii”.

„Un pește care poate să meargă, hipopotami care fac surf și vor să prindă cel mai bun val, specii pe care nu le putem vedea nicăieri în altă parte. Veniți cu mine să sărbătorim cele mai frumoase parcuri naționale și să facem o călătorie prin minunile naturale moștenite de noi toți!”, ne invită fostul locatar al Casei Albe în intro-ul primului episod.

5 episoade de poveste

Scopul serialului nu este numai acela de a înșira o serie de peisaje obscen de frumoase, ci și de a atrage atenția spectatorilor asupra importanței conservării naturii.

„Parcurile noastre, ca și restul planetei, sunt amenințate de schimbările climatice extreme, de poluarea din ce în ce mai gravă și de pierderea biodiversităţii şi a habitatelor. Toate astea sunt rezultatul alegerilor pe care le facem noi în viața de zi cu zi. Riscăm propria noastră bunăstare și pe cea a generațiilor viitoare. Dar nu e totul pierdut. Putem schimba acest curs, acționând chiar acum!”, spune Obama.

Iar pentru a ne arăta ce am putea pierde, serialul a adunat cele mai incredibile parcuri naționale din lume, plaje magnifice și insule maiestuoase.

Printre cele cinci rezervații naturale principale prin care o să trecem, se află: Marea Barieră de Corali din Australia, care se întinde pe aproximativ 2300 de kilometri, și care, din păcate, riscă anul acesta să ajungă pe lista site-urilor „în pericol” ale patrimoniului mondial al UNESCO.

Vom mai ajunge în Patagonia chiliană, cea care adăpostește 24 de parcuri naționale, fiind unul dintre locurile cele mai protejate din lume.

Vom mai fi în Tsavo, unul dintre cele mai vechi și mai mari parcuri din Kenya și locul de baștină a mii de elefanți, rinoceri și păsări-rinocer, în Golful Monterey, unde Oceanul Pacific a creat magnificul litoral californian, și în Gunung Leuser, unul dintre cele mai mari parcuri din Indonezia, care adăpostește mai multe specii protejate, printre care și tigrul de Sumatra.

Un proiect personal

Fiecare pas al călătoriei este însoțit de vocea lui Barack Obama, producător și narator al serialului, care, cu mirare, umor și optimism, ne spune povestea acestor parcuri naționale cu ajutorul rezidenților lor sălbatici, de la cei mai mari până la cei excepțional de mici. Iar spectacolul este garantat!

„Am reușit să capturăm peisaje naturale incredibile și să surprindem comportamente noi, cum nu am mai văzut până acum”, spune și coproducătoarea Sophie Todd.

Și adaugă: „Serialul este în același timp și ocazia de a descoperi o latură personală a fostului președinte Barack Obama, care a dorit să-și împărtășească pasiunea pentru natură, fiecare episod având o legătură specială cu el”.

Serialul documentar „Parcuri naționale din jurul lumii” este produs de Higher Ground Production, societate a fostului cuplu prezidențial american Michelle și Barack Obama.

https://www.youtube.com/watch?v=KcI_xfryMD0&ab_channel=Netflix
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton