Homepage  / Galerie foto

Ozana Barabancea colecționează ii: “Cea mai veche, din anul 1890”

Ozana Barabancea colecționează ii: “Cea mai veche, din anul 1890”

de Redactia Tvmania

Ozana Barabancea, jurata vocilor perfecte de la “Te cunosc de undeva!”, are o colecție impresionantă de ii. Artista a strâns, din toate zonele țării, peste 50 de bluze din bumbac alb, in și borangic, împodobite cu cusături alese, una mai frumoasă decât alta.

“Mi-am cumpărat prima ie anul trecut, datorită Lianei Obancea, stilista noastră de la “Te cunosc de undeva!”, și de atunci m-am îndrăgostit de ii. Am început apoi să-mi achiziționez și de la Muzeul Țăranului Român, dar și din iile pe care le-am purtat la emisiune, iar iubirea mea pentru ele crește pe zi ce trece. Descopăr că fiecare ie are povestea ei, că nici o ie nu seamănă cu alta, că fiecare are particularitatea și personalitatea ei. Toate îmi sunt foarte dragi, toate au ceva de spus, fiecare are o eleganță aparte, una e mai chic decât alta. Din punctul meu de vedere, iile sunt veșminte cu har”, spune Ozana.

În frumoasa ei colecție, Ozana are și o ie realizată în anul 1890, din zona Olteniei.

“Mi-e și milă să o îmbrac, este atât de firavă, dar atât de frumoasă! O privesc ca pe un tezaur, ca pe o bijuterie. Am cumpărat-o de la o doamnă care mi-a povestit că a aparținut bunicii ei, aceasta trăgându-se dintr-o familie de viță nobilă. Este o ie foarte bine întreținută, însă foarte greu de cusut… Cred că nimeni nu mai este în stare să facă așa ceva în ziua de azi”, adaugă aceasta.

Când poartă o ie, Ozana spune că se simte puternică:

“Mi-am făcut un obicei ca la toate negocierile să port o ie. Și toate negocierile mele ies așa cum îmi doresc. Indiferent că se semnează sau nu un contract, important este că ceea ce se întâmplă acolo e în avantajul meu. Mă simt atât de puternică atunci când port o ie!”.

În ceea ce privește costurile, jurata de la “Te cunosc de undeva!” precizează că nu a  plătit mai mult de 10 milioane de lei pentru o ie. De asemenea, patru dintre aceste bluze caracteristice portului popular românesc le-a primit cadou de la fani.

“Și nu am doar ii. Am brâuri, dar și foarte multe marame, de care sunt foarte mândră. De asemenea, am și o pafta (n.n. cingătoare), care îmi dă o forță extraordinară, de câte ori o port. E veche de 120 de ani, e făcută manual pe sidef, și îi reprezintă pe Sfinții Împărați Constantin și Elena”, mai spune Ozana Barabancea.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton