Modifica setarile cookie
Homepage  / Advertorial

(P) 5 Obiceiuri sănătoase pentru toată viața

de Redactia Tvmania

Știai că obiceiurile sănătoase influențează toate activitățile din viața de zi cu zi? Atunci când te simți odihnit, cu mintea limpede și încărcat cu multă energie bună devii mai productiv și mai bun în tot ceea ce faci. Ești capabil să analizezi situațiile, să găsești soluții și să faci față cu brio tuturor schimbărilor.

Sănătatea este definită ca fiind nu doar absența bolii, ci și o stare de bunăstare fizică, mentală si socială. Este important să adopți un stil de trai echilibrat pentru a atinge cel mai înalt punct al calității vieții. Poți începe cu pași mici, care nu implică eforturi prea mari, dar care sunt cheia succesului. Iată 5 obiceiuri pe care le poți adopta în viața de zi cu zi și care influențează semnificativ starea de bine pe termen lung:

Corpul uman este alcătuit în proporție de peste 60% de apă. Tocmai din acest motiv, apa este un element esențial pentru buna funcționare a organismului și pentru starea generală de sănătate. Sunt oameni care consumă multă apă zilnic, în timp ce alții abia se ating de un pahar pe zi. Pentru o hidratare corespunzătoare trebuie consumat cel puțin 2 litri pe zi. Lipsa hidratării poate duce la probleme severe de sănătate. Prin urmare, ar fi bine să ai mereu în casă un bidon de apă și să bei câte un pahar la fiecare masă sau gustare. 

Despre fructe și legume toată lumea știe că sunt bogate în vitamine, fibre și minerale. Spre deosebire de alte alimente, ele sunt mai sărace în calorii, ajută la scăderea nivelului de colesterol, la menținerea sistemului digestiv la nivel optim, dar și la o stare generală de bine. Se recomandă consumul de fructe și legume proaspete deoarece prin congelare sau fierbere își pierd din proprietăți. Consumate în sezonul lor, fructele și legumele sunt cele mai sănătoase. 

S-a dovedit științific că sportul are numeroase beneficii pentru organism. Te ține mereu în formă, crește imunitatea, elimină stresul cotidian, are efect anti-îmbătrânire, îmbunătățește calitatea somnului, a posturii și calitatea vieții, diminuează probleme de spate, picioare și articulații, oferă încredere de sine și, nu în ultimul rând, crește nivelul de serotonină din organism. Nu știai? Serotonina este hormonul fericirii!

Atunci când te simți epuizat înseamnă că ai nevoie de mai multă odihnă. Oboseala acumulată de la o zi la alta nu este deloc benefică pentru organism. Deși în trecut somnul era considerat o stare pasivă, în care corpul și mintea erau în repaus, în ultimele decenii a devenit foarte clar faptul că este un moment cu activități mentale și fizice destul de complexe. Lipsa somnului se resimte în activitățile de zi cu zi, căci organismul nu mai face față provocărilor. 

Este o provocare și o alegere bună în același timp. Lipsa banilor creează neplăceri. Neplăceri care pot fi evitate atunci când fiecare venit este împărțit corespunzător. Fiecare om are cheltuieli necesare și mai puțin sau deloc necesare. Chiria, întreținerea, alimentele sau medicamentele sunt considerate cheltuieli necesare. Schimbarea telefonul mobil în ciuda faptului ca cel pe care îl deții în prezent funcționează, este o cheltuiala mai puțin sau deloc necesară. 

Unii oameni au tendința de a cheltui prea mulți bani pe lucruri care nu sunt necesare, iar atunci când au o necesitate se împrumută. Un act deloc sănătos. Datoriile creează stres. Sfat: deschide un cont de economii și pune deoparte în fiecare lună cel puțin 10% din venituri pentru a avea de rezervă în situații neprevăzute.

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te