Oamenii au întotdeauna nevoie de bani. Chiar și cei mai înstăriți dintre noi ajung să aibă nevoie de sume mai mari de bani decât pot produce, așadar, apelează la credite .
Oamenii au întotdeauna nevoie de bani. Chiar și cei mai înstăriți dintre noi ajung să aibă nevoie de sume mai mari de bani decât pot produce, așadar, apelează la credite .
Pentru o persoană simplă, cu un venit mic sau mediu, creditele pot reprezenta o adevărată sursă de ajutor în momente extrem de dificile ale vieții.
Din fericire, există foarte multe opțiuni de credite online care sunt acordate mult mai ușor decât erau acordate în urmă cu câțiva ani.
Înainte de a lua un credit online este bine să îți pui o serie de întrebări legate de acesta, de nevoia pe care o ai și de modul în care urmează să rambursezi suma împrumutată.
Perioada de rambursare depinde atât de suma împrumutată, cât și de posibilitățile tale financiare. De obicei, cu cât este mai mare valoarea creditului, cu atât este mai lungă perioada de rambursare. De exemplu, creditele ipotecare, la care suma creditului poate fi foarte mare, perioada de rambursare poate dura până la 30 de ani. Dacă ai apelat pentru un credit de nevoi personale care este destinat sumelor împrumutate relativ mici, atunci probabil vei considera perioada de achitare de la câteva luni până la câțiva ani. În mod normal ar trebui să urmărești să rambursezi creditul cât mai repede, deoarece o restituire rapidă a banilor înseamnă costuri mai mici. Totuși, o rambursare rapidă poate să creeze o presiune financiară uriașă asupra ta. Tocmai de aceea, este bine să calculezi cu atenție sumele pe care le cheltuiești în fiecare lună și să te asiguri că după plata ratei rămâi cu bani pentru a plăti toate acele elemente care îți oferă o viață frumoasă.
Poți împrumută bani în diverse valute, însă cel mai recomandat este să împrumuți în valută în care ești plătit. Dacă primești salariul în lei, cea mai bună variantă este de a împrumuta în lei. Dacă, în schimb, îl primești în euro sau dolari, împrumută în acea valută.
Există numeroase surse de unde poți lua un credit: de la un IFN, de la o bancă. Fiecare sursă are propriile caracteristici. Dacă creditul de la IFN, atunci te poți aștepta la procedurile simple, aprobarea rapidă și probabilitatea mai mare că creditul solicitat să fie aprobat, însă trebuie să fii conștient că creditul va fi cu o rată a dobânzii relativ înaltă și penalitățile în caz de întârziere și mai mari. Dacă ai ales creditul de la bancă, aici ai avantajul de rată dobânzii relativ joasă, însă timpul în care poți primi creditul de obicei este mai îndelungat, procedurile și documentele sunt mai stufoase și selecția mai dură. Adică creditul tău poate fi respins ușor. IFN este o soluție bună dacă vrei să rezolvi rapid, banca este o soluție mai avantajoasă atunci când nu te grăbești și ai istoricul de creditare impecabil.
În mod normal, întârzierile atrag cu sine penalizări. Totuși, dacă întârzii din cauze justificabile, este bine să vorbești cu reprezentanții băncii sau a IFN-ului. De multe ori poți fi tratat drept împrumutat responsabil și obține o amânare fără a fi nevoie să plătești penalități.
Cel mai bine este să soliciți un credit în momentul în care ai neapărată nevoie de el. Deși pare tentant să apelezi mereu la o astfel de soluție, trebuie să conștientizezi faptul că un credit înseamnă o cheltuială în plus, așadar, trebuie să fie folosit cu atenție.