Cine nu-și dorește un bronz uniform și natural, dar, mai ales, unul durabil? Dacă ai timp și buget doar pentru o vacanță în sezonul cald, ți se poate părea prea puțîn pentru a obține un bronz de invidiat. Totuși, deși, poate fi suprinzător, poți obține un bronz intens doar în câteva zile și îl poți face să dureze, prin metodele potrivite. Totul depinde de felul în care îți îngrijeșți pielea și cum o expui la soare. Iată ce sfaturi trebuie să urmezi, dacă vrei că bronzul tău să fie durabil.
Înainte de a pleca în vacanță, este important să îți exfoliezi întregul corp cu un scrub sau un peeling de corp. Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte, la netezirea pielii și la pregătirea acesteia pentru un bronz uniform. Pe de altă parte, și după ce vacanță s-a terminat, este important să îți exfoliezi pielea o dată pe săptămâna. Îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafață pielii face că bronzul să fie mai vizibil.
Pentru un bronz durabil, trebuie să îți pregătești pielea dinainte, printr-o hidratare optimă. Dacă pielea ta este uscată când te bronzezi, această va fi mai predispusă la decojire. Folosește, zilnic, o crema hidratantă, un ulei sau unt pentru corp, aplicând produsul imediat după dus. De asemenea, pielea are nevoie de hidratare și pentru a întreține bronzul. Așadar, trebuie să continui această rutină zilnică de îngrijire și după vacanță.
Pentru a-ți menține pielea hidratată, este important să bei apă, nu doar să folosești tot felul de loțiuni pentru hidratare. Bea 6-8 pahare de apă zilnic, pentru o hidratare optimă.
Dușurile prea calde favorizează deshidratarea pielii, ceea ce duce, mai departe, la decojire și la pierderea bronzului. Prin urmare, apă din dus trebuie să fie călduță, iar dușurile să nu dureze mai mult de 10 minute.
Deși, multe persoane evita crema de protecție solară, pentru a se bronza mai rapid și mai intens, acestea nu fac altceva decât să accelereze pierderea bronzului. Atunci când nu folosești protecție solară și stai prea mult la soare, pielea nu se mai bronzează, ci se arde. Atunci, organismul va iniția procesele naturale de regenerare, motiv pentru care pielea va începe să se decojeasca.
Este important să știi că o crema de protecție solară nu împiedică bronzarea, ci, doar te apară de radiațiile ultraviolete periculoase. Prin urmare, poți obține un bronz de invidiat, folosind o crema de protecție. Bineînțeles, procesul va fi unul mai lent, deci, vei avea nevoie de mai multe zile de plajă. Se recomandă un factor de protecție de minim 30. Tenul este mai sensibil la soare, ceea ce înseamnă că ai nevoie de cosmetice pentru ten, în special, de o crema cu SPF 50. Un truc util este să asociezi crema de protecție cu un accelerator de bronz, dacă vrei să te colorezi mai rapid.
Atunci când bronzul începe să se estompeze, poți începe să foloseșți un iluminator pentru corp. Deși, acesta nu îți va prelungi bronzul, te va ajută să creezi iluzia de bronz proaspăt. Un iluminator va face că pielea să lucească și va pune, astfel, în evidență bronzul. Poți utiliza un iluminator cu efect de bronz, pentru o nuanță mai intensă.
Pentru a-ți întreține bronzul, trebuie să mai mergi, din când în când, la plajă. Chiar dacă vacanță ți s-a terminat, ai putea să găsești o zi liberă pentru a merge la ștrand. Câteva ore la plajă vor da refresh bronzului. Dacă nu ai timp nici pentru piscină, o altă varianta ar fi autobronzantul. Un produs de calitate asigura un bronz natural și uniform, mai ales, dacă este aplicat corespunzător.
Hainele albe contrastează cu pielea bronzată și o fac să pară mai colorată decât este, de fapt. Această metodă nu va prelungi, efectiv, bronzul, însă, că și în cazul iluminatorului, va crea senzația că abia ai venit de la plajă, ceea ce este mulțumitor.
În concluzie, există o serie de metode și trucuri prin care bronzul să fie vizibil o perioada lungă de timp. Însă, cel mai important este să îți îngrijești pielea într-un mod corespunzător. Fiindcă, nu uită! O piele sănătoasă este cea mai frumoasă.