Astăzi vom vorbi și noi despre ea și vei afla toate lucrurile interesante de la origini și până la semnificații. Astfel vei reuși să creezi cele mai frumoase buchete de flori livrate in București pentru persoanele speciale din viața ta.
Istoria garoafei
În secolul al XIII-lea s-a descoperit un document în care se atestau capacitățile curative ale garoafei. Pe atunci, această floare minunată putea vindeca rănile deschise, iar din acest motiv se folosea într-un amestec de garoafe și vin pentru a trata cruciații. În anul 1904 garoafele au devenit simbolul statului Ohio din America.
Simbolistica garoafei
Încă din epoca victoriană, garoafa este considerată floarea dragostei și a afecțiunii, a sentimentelor puternice, a emoției, a energiei și a sănătății. Semnificațiile garoafei se schimbă de la un colț de lume la altul, astfel că în China garofa este simbolul nașterilor din luna ianuarie, în Coreea, în ziua de 8 martie când se sărbătorește Ziua Părinților și pe 15 mai când este celebrată Ziua Profesorilor, toți oamenii poartă prins în piept o garoafă. La Universitatea din Oxford există o tradiție studențească conform căreia studenții poartă la piept o garoafă alba la primul examn, una roz la mijlocul studenției și o garoafă roșie la examenul de absolvire.
Caracterizarea garoafei
Garoafele sunt asociate de multe ori cu ciucurii, din cauza petalelor prinse la bază într-o teacă și care se desfac la înflorire. În funcție de specia lor, garoafele pot avea un parfum minunat sau pot fi fără miros. Paleta cromatică este destul de vastă, astfel că există garoafe de culoare roșie, alba, galbenă, roz sau multicolore.
Garoafa își are originile în emisfera orientală și poate fi întâlnită și în zona mediteranei. În perioada Antichității, garoafa era considerată sacră de către Zeus și greci. Și termenul ei științific ”Dianthus” înseamnă prin traducere floarea zeilor, încoronare și coroană. De aici a pornit și tradiția conform căreia se dăruiește ghirlande cu garoafe la ceremoniile sacre. În Europa, termenul devine foarte cunoscut în timpul Evului Mediu. O legendă creștină spune că această floare a apărut pe pământ din lacrimile vărsate de Maica Domnului la picioarele crucii lui Iisus Hristos.
Așa cum ai văzut, semnificațiile garoafei sunt potrivite pentru orice tip de mesaj ai vrea să transmiți. Garoafele, florile celor mai puternice sentimente sunt perfecte pentru a fi alese cu ocazia evenimentelor fericite sau ori de câte ori vrei să transmiți mesaje sincere.
Sursa foto: pexels.com