Homepage  / Recomandări

Recomandarea TVmania pentru seara de marți, 14 februarie: „The English Patient”/„Pacientul englez” (1996)

Recomandarea TVmania pentru seara de marți, 14 februarie: „The English Patient”/„Pacientul englez” (1996)

de Redactia Tvmania

Post TV: Cinemax Data și ora: miercuri, 14 februarie 2018, ora 21.00 Gen: Dramă, SUA, 1996 Titlu original: „The English Patient” Regia: Anthony Minghella Distribuție: Ralph Fiennes, Juliette Binoche, Willem Dafoe, Kristin Scott Thomas, Naveen Andrews În 1996, „Pacientul englez” a fost răsfățatul spectacolului de decernare a premiilor Oscar. A fost răsplătit cu nouă statuete, între care s-au distins cele pentru cel mai bun regizor (Anthony Minghella), pentru cea mai bună actriță în rol secundar (Juliette Binoche) și pentru imagine.

Povestea, adaptată după romanul lui Michael Ondaatje, reia o întâmplare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Sfâșiată de un teribil conflict, Hana (Juliette Binoche), o tânără infirmieră, se retrage într-o mânăstire abandonată în Toscana. În drumul ei, duce cu ea un bolnav amnezic (Ralph Fiennes) care a fost desfigurat de focurile iscate din prăbușirea avionului său. Din cauza șocului, acesta nu mai știe nici măcar cum îl cheamă. Când amintirile îi revin, „pacientul englez” i le povestește Hanei.

Ea află despre originile nobile ale pilotului, care e conte ungur, și despre iubirea vieții lui, misterioasa doamnă „K”.

Trailer:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WPKpU14Kqqw[/youtube]

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton