Modifica setarile cookie
Homepage  / Advertorial

Pardoseli decorative: reguli de execuție pentru proiecte perfecte

de Redactia Tvmania

Deosebit de rezistente la șocuri mecanice și chiar la acțiunea substanțelor chimice corozive, pardoselile decorative devin din ce în ce mai populare în rândul clădirilor industriale. Aceste suprafețe permit multiple opțiuni de personalizare, datorită paletarului consistent de culori. 

Pot fi mate, lucioase sau opace și permit inserția de elemente geometrice sau elemente de marcaj specifice activităților industriale. Există inclusiv pardoseli decorative verticale, care nu se degradează în caz de incendiu și formează suprafețe perfect netede și plane, fără rosturi sau îmbinări care să favorizeze acumularea de reziduuri sau de murdărie. Află care sunt regulile esențiale de execuție în implementarea acestei tipologii de pardoseli, explicate pe larg.

Etapele de execuție a pardoselilor decorative

Specialiștii atrag atenția că pardoseala epoxidică decorativă trebuie să aibă minim 2 mm grosime, și că există câteva etape esențiale de care este imperios necesar să se țină cont, pentru rezultate optime:

1.      Inspectarea suprafeței suport și realizarea corecțiilor

Suprafața de suport pe care se realizează lucrarea trebuie să fie solidă și netedă, în mod obligatoriu. Practic, nivelul de aderență al pardoselii decorative o să depindă de acest aspect, iar etapa nu poate fi eliminată din procesul de execuție. În cazul în care se identifică orice fel de gol, se vor realiza corecțiile.

2.      Eliminarea prafului și a resturilor de materiale de pe suprafața suport

Tot în procesul de pregătire intră și această etapă, care trebuie curățată prin aspirarea profesională, înainte de a aplica primul strat, amorsa. Se folosesc, de regulă, echipamente speciale de aspirare, astfel încât suprafața suport să rămână perfect curată, fără nicio urmă de mizerie, ce poate influența negativ.

3.       Grunduirea suprafeței suport

După realizarea primelor două etape, se trece la grunduirea suprafeței. Amorsa utilizată va avea rol de legătură între rășina epoxidică și suport. Se recomandă utilizarea unui material adecvat, recomandat de producătorul rășinii epoxidice. Dacă nu se folosește amorsa, există riscul apariției bulelor de aer.

4.      Armarea suprafeței de suport

În anumite cazuri specifice, se armează suportul cu un strat de nisip. În alte situații, se toarnă mai multe straturi de rășină epoxidică pentru a ameliora planeitatea, dar această variantă crește costurile finale de implementare a pardoselii epoxidice. Expertul ce se ocupă de execuție va decide necesitatea operațiunii.

5.      Turnarea, efectivă, a rășinii epoxidice

Un aspect foarte important este acesta: operațiunea de turnare se execută într-o singură etapă, și niciodată în mai multe reprize. Suprafața trebuie să fie acoperită complet, iar în conținutul materialului se va adăuga pigmentul de culoare potrivit, în funcție de rezultatul dorit de beneficiar. Timpul este esențial.

6.      Sigilarea suprafeței

După etapa de turnare, se recurge la operațiunea de sigilare a suprafeței. Scopul este acela de a-i conferi duritate, rezistență la acțiunea factorilor climatici și la stresul mecanic, dar și un aspect curat. În anumite cazuri, se poate opta, suplimentar, pentru adăugarea materialelor fonoizolatoare, dacă beneficiarul vrea.

Colaborează cu Pardoseliindustriale.ro: de peste 10 ani implementează pardoseli industriale de top

Exigența în implementarea de pardoseli industriale în România este obținută cu ajutorul unei companii de top, care se ocupă de peste un deceniu de această activitate. Este vorba despre Pardoseliindustriale.ro, formată dintr-o echipă completă de specialiști, care pune în operă orice tip de pardoseală: epoxidică, poliuretanică, cu cuartz, cu minerale, antistatică, cu beton elicopterizat și așa mai departe. Lucrează cu cei mai buni și vei avea cele mai bune rezultate: e atât de simplu.

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te