Modifica setarile cookie
Homepage  / Vedete străine

Paris Hilton povestește cum a fost abuzată sexual la școală. „Plângeam în timp ce mă țineau”

de Roxana Mirea,

Paris Hilton a declarat că membrii personalului de la Școala Provo Canyon din Utah ar fi „efectuat cu forța examinări ginecologice” pe ea și pe alte eleve. „Foarte târziu în noapte, asta se întâmpla în jurul orei 3 sau 4 dimineața, mă duceau pe mine și pe alte fete în această cameră și ne făceau examene medicale”, a declarat Paris Hilton, în vârstă de 41 de ani, într-un articol publicat marți de New York Times.

Paris Hilton susține că a fost abuzată sexual la școala din Utah

Paris Hilton  a mai afirmat că „nici măcar nu a fost cu un doctor”, ci mai degrabă „a fost vorba de câțiva membri ai personalului care ne puneau să stăm pe masă și își băgau degetele în noi”.

În timp ce vocea îi tremura în timpul interviului video, vedeta a continuat: „Și nu știu ce făceau, dar cu siguranță nu era un doctor. Și a fost cu adevărat înfricoșător și este o experiență pe care am blocat-o timp de mulți ani. Dar revine tot timpul și mă gândesc la asta. Și acum, când privesc înapoi ca adult, cu siguranță a fost un abuz sexual.”

Paris Hilton a detaliat, de asemenea, pe Twitter experiența ei înfiorătoare, scriind că a fost „forțată să se întindă pe o masă”, să-și depărteze picioarele și să se supună unui „examen ginecologic„. „Am plâns în timp ce mă țineau și îmi spuneau: „Nu!”. Mi-au spus doar: ‘Taci din gură. Fă liniște. Nu te mai zbate sau vei merge la Obs’”, a scris Hilton, adăugând: „Este important să mă deschid în legătură cu aceste momente dureroase pentru a mă putea vindeca și a ajuta să pun capăt acestui abuz”.

În trecut, Paris Hilton a vorbit continuu despre perioada petrecută la controversatul internat, susținând în mod public reformarea acestor tipuri de instituții. La vârsta de 16 ani, Rick și Kathy Hilton și-au trimis fiica cea mare la școala Provo Canyon School din Utah, din cauza firii ei rebele. A stat acolo timp de 11 luni înainte de a fi adusă înapoi acasă, potrivit Page Six.

„Știam că va fi mai rău decât oriunde altundeva”

În 2020, artista a lansat documentarul „The Is Paris”, care prezintă o imagine mai amplă a tinereții sale tulburi și a experienței traumatizante de la internat.

Știam că va fi mai rău decât oriunde altundeva”, a spus Paris despre școala din Utah, adăugând: „Trebuia să fie o școală, dar [cursurile] nu erau deloc în centrul atenției. Din momentul în care mă trezeam și până când mă culcam, se țipa toată ziua în fața mea, la mine, o tortură continuă.”

Paris a vorbit despre luptele ei la școală alături de trei dintre fostele ei colege de clasă care au confirmat afirmațiile ei privind abuzurile. Vedeta a povestit în documentar că studenții erau hrăniți cu forța cu medicamente, ținuți în frâu cu ajutorul unor legături și, uneori, aruncați în izolare pentru o perioadă de până la „20 de ore pe zi”.

Aveam atacuri de panică și plângeam în fiecare zi”, a adăugat ea. „Eram atât de nefericită. Mă simțeam ca o prizonieră și uram viața.”

Experiența aparent infernală pe care Paris a avut-o la școală s-a încheiat când a împlinit 18 ani, în 1999, și s-a întors la New York, refuzând să vorbească despre experiența ei până în ultimii ani.

„Eram atât de recunoscător că am ieșit de acolo, încât nici nu am vrut să mai aduc vorba despre asta. Era ceva de care îmi era rușine și nu am vrut să vorbesc despre asta.”

Paris Hilton luptă împotriva abuzurilor din școli

Paris Hilton a făcut echipă cu Unsilenced.org și Breaking Code Silence în luna mai pentru a îndemna guvernul federal să ia măsuri împotriva acestor instituții, vorbind alături de alți 200 de supraviețuitori în Washington, DC.

Paris a colaborat cu legislatorii pentru a promova legislația, inclusiv Legea privind industria „Adolescenților cu probleme” – SB127 – care a fost promulgată în 2021. Proiectul de lege a fost menit să pună mai multă supraveghere guvernamentală asupra centrelor de tratament rezidențial pentru tineri din Utah.

În luna mai, ea a vizitat Washington, alături de legislatori, pentru a susține Federal Accountability for Congregate Care Act (Legea privind răspunderea federală pentru îngrijirea în regim de congregație), care intenționează să investigheze în continuare presupusele abuzuri din aceste instituții, precum și să creeze Carta drepturilor pentru tinerii din centrele de îngrijire centralizată. În prezent, Paris și alți supraviețuitori continuă să militeze pentru schimbare.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te