Homepage  / Advertorial

Pașii necesari pentru construirea unei piscine. Iată tot ce trebuie să știi

Pașii necesari pentru construirea unei piscine. Iată tot ce trebuie să știi

de Redactia Tvmania

O piscină în curtea casei poate reprezenta o investiție de care să se bucure întreaga familie în zilele însorite sau în serile călduroase. Iată care sunt pașii de care trebuie să ții cont pentru construirea unui bazin destinat momentelor de relaxare. 

Etapele construirii unei piscine

Înainte de a începe construcția propriu-zisă a piscinei, ar trebui să îți faci un plan și să obții autorizația de construcții necesară. Aceasta poate fi emisă de primăria localității în care vrei să realizezi bazinul. În continuare, află care sunt principalele etape pe care să le iei în considerare și ce presupune, pe scurt, fiecare. 

  • Realizarea proiectului

Pentru a obține un bazin funcțional și sigur pentru utilizare, ai nevoie de un proiect, pe baza căruia să realizezi construcția. Solicită o ofertă personalizată pentru noua ta piscină de la o firmă cu experiență în domeniu. În acest mod, ideea ta poate fi pusă eficient în practică, cu respectarea aspectelor tehnice și a celor estetice.

De asemenea, execuția poate fi realizată în sistem DIY (do it yourself) sau poți angaja o echipă specializată, care să asigure servicii de calitate. Dacă alegi să construiești singur piscina, poți economisi resurse financiare, însă ține cont că timpul de execuție poate fi prelungit destul de mult. 

  • Pregătirea terenului

Terenul poate fi pregătit în conformitate cu proiectul piscinei. Delimitează și excavează zona viitorului bazin. Mai mult, poate fi necesară tasarea pământului și definirea formei, în special dacă designul este unul deosebit, cu linii curbe. În anumite cazuri, poate fi nevoie de consolidarea pereților sau pregătirea lor cu plasă de armare și bare din oțel beton.

  • Montarea țevilor și sistemelor electrice

Mare parte din instalația de țevi și din sistemele electrice trebuie montată înainte de a construi piscina. Ai grijă să protejezi componentele în timp ce torni pereții din beton sau amplasezi structurile prefabricate. După ce ai ridicat bazinul, poți finaliza montarea țevilor și a instalațiilor de filtrare, de recirculare a apei, de iluminare etc.

  • Construirea bazinului

Pentru construirea piscinei îngropate, ai la dispoziție mai multe variante: cu pereți din beton turnat sau torcretat (aplicat sub presiune), din oțel sau din polistiren; pe baza unei structuri prefabricate (sub formă de kit) din metal, polistiren sau fibră de sticlă. Bazinul trebuie decupat în locurile în care se montează accesoriile, precum skimmerul, utilizat pentru eliminarea resturilor de la suprafața piscinei și pentru întreținerea apei cu substanțe chimice. 

  • Realizarea finisajelor

În etapele finale se montează scările și alte accesorii pentru bazin. De asemenea, în funcție de preferințe și de specificațiile tehnice, se realizează finisajele: cu plăci tip mozaic, piatră naturală, marmură, travertin ș.a. Pereții și fundul bazinului se pot placa și cu liner, o membrană impermeabilă și flexibilă. În plus, amenajează suprafața din jurul piscinei după propriul plac, cu șezlonguri, umbrele, plante ș.a.

După construirea piscinei, asigură-te că aceasta este curățată și întreținută corespunzător pe tot parcursul anului, astfel încât apa să aibă un aspect plăcut și să fie sigură pentru sănătatea celor care folosesc bazinul.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton