Homepage  / Vedete româneşti

Patrizia Paglieri: „Mă consider regina pastelor, cum este Raluca Bădulescu regina modei”

Patrizia Paglieri: „Mă consider regina pastelor, cum este Raluca Bădulescu regina modei”

de Cătălina Matei,

După ce a fost primul jurat femeie de la „MasterChef România” și a trăit experiența „Asia Express” alături de fiul ei, Chef Patrizia Paglieri a revenit pe micul ecran, la Kanal D, în cadrul matinalului „Dimineața cu noi”, unde face ce știe ea cel mai bine: gătește!

Născută în Bahamas, crescută în Italia la San Remo, Patrizia Paglieri trăiește de aproape 30 de ani în țara noastră. Aici a devenit mamă și s-a perfecționat într-ale gastronomiei. Și tot aici a avut și încă are parte de una dintre cele mai mari provocări din viața sa: televiziunea. Chiar dacă încă mai are probleme cu diacriticele românești, Chef Paglieri s-a dovedit a fi o prezență atrăgătoare pe micul ecran. Despre noua emisiune de la Kanal D, dar și despre planurile sale de a-și vinde casa… aflăm din cele ce urmează!

Până acum, nu ai mai lucrat în televiziune la un matinal. În ce fel te solicită acest format?

Nu îmi este greu deloc şi pentru că am renunţat la alte proiecte pe care le aveam deja, nu mai am nici restaurantele, acest proiect TV a picat exact ca cireaşa de pe tort, de doi ani renunţasem la restaurante. Sunt foarte matinală, de obicei, acum pentru a ajunge la „Dimineaţa cu noi”, mă trezesc la 4 dimineaţa, îmi fac ritualul de dimineaţă, apoi plec spre platoul de filmare cu zâmbetul pe buze, plină de energie.

Cât de repede te-ai acomodat cu noul program?

M-am acomodat rapid, pentru că sunt obişnuită să lucrez în bucătărie; viaţa mea este în bucătărie, îmi place să stau împreună cu dragii mei colegi de la „Dimineaţa cu noi”, este o bucurie în fiecare zi.

Dar cu noii colegi?

Ne înţelegem perfect, este o chimie extraordinară dintre noi, zici că ne cunoaştem de-o viaţă. Îi răsfăţ cu preparate delicioase, în fiecare zi.  Schimbăm mereu meniul, prepar tot felul de mâncăruri, în curând voi găti reţete de sezon, că tot vine şi postul, în curând; aşa că fiţi cu ochii pe noi, să vă condimentăm dimineţile.

Ce feedback ai primit de la Francy, băiatul tău, după ce ai început să apari la Kanal D?

Este foarte fericit pentru mine, îi place foarte mult emisiunea. Cunoaşte foarte bine tot ceea ce se întâmplă în online; s-a bucurat teribil de mult când a auzit că voi fi colegă cu George Tănase, îl ştia dinainte, îl urmărea. A fost şi în platoul emisiunii, mi-a cunoscut colegii, sper că în curând să vină şi să gătesc împreună cu Francesco.

Dintr-un alt show de televiziune, știm că ești dependentă de cafea, la prima oră. 😉 Ce alte tabieturi ai dimineața? Care este rutina ta?

Dimineaţa, dacă nu am cafea, parcă nu funcţionez. 🙂 Îmi face bine la suflet cafeaua, ca un prosecco seara, în weekend. Alte tabieturi nu am, ci în timp ce mă machiez dimineaţa, mă uit la ştiri, văd ce se întâmplă în lumea asta. Apoi mă îndrept spre platoul de filmare de la . Nu iau micul dejun, dimineaţa nu mi-a fost foame niciodată; însă acum, că mă trezesc la 4 dimineaţa, la ora 10.00 deja mi se face foame.

Cum arată un mic-dejun perfect, din punctul tău de vedere?

După părerea mea, micul dejun ar trebui să aibă de toate, şi vitamine, şi carbohidraţi, şi lactate. De exemplu, mie îmi place fresh-ul de portocale sau smoothie-ul cu fructe fresh. Îmi fac iaurt cu cereale şi kiwi, că au foarte multe vitamin sau afine. Şi omletă. Dar uite, la omletă se gresete, de obicei. Se face fără ulei, oul aacela care ar fi putut să aibă 100 de calorii, dacă pui prea mult ulei, ajunge la 400 de calorii. Oul sau omletă trebuie preparate fără ulei sau cu cât mai puţin folosit. Pâinea, dacă este toast şi e neagră, este ok, că nu are foarte multe calorii, deci nu este nimic greşit în a o consuma.

Dintre toate rețetele pe care le-ai pregătit până acum în cadrul matinalului, care a avut cel mai mare succes?

Cred că pastele. În general, mă consider regina pastelor, cum este Raluca Bădulescu regina modei, eu sunt regina pastelor. Dar colegii mei să se ţină bine, ca în curând le voi pregăti şi lasagna, să vedeţi atunci desfăt în bucătărie.

Apropo de rețete la televizor… tu ai pregătit vreodată ceva doar după o recomandare TV? Dacă da, ce anume?

Ştiţi care este treaba, eu prepar doar ce ştiu eu să fac; adică dacă este prezentată o reţetă la TV, lumea se uita la tine ca să înveţe şi dacă eu nu sunt sigură că prepar ceva ce nu stăpânesc foarte bine, nu mă bag. De exemplu, reţetele romaneşti nu le fac, pot să fac reţete cu produse româneşti, dar reintrepretate. Nu pe stil românesc, ci tot în stil mediteranean. Ciorbe fac, dar fără borş. În plus, eu nu am cum să învăţ o gospodină românca să facă ciorba. Ea ştie mult mai bine decât mine. Aşa că dacă prepar salata de vinete, le fac în alt stil.

Ce faci dincolo de micul ecran?

Acum vine primăvara şi, dacă nu reuşesc să vând casa, trebuie să mă ocup de grădină. Mereu găsesc câte ceva de făcut. Programul meu şi activităţile mele diferă de la o zi la alta, depinde de ce mă solicita în acea zi, însă sunt la focus maximum la matinalul „Dimineaţa cu noi”, îmi încep ziua binedispusa. Nu prea fac shopping, nu îmi place. Nu am răbdare. Mă uit online la ceea ce îmi place şi apoi merg direct ţintită. Acum am rezolvat, stilistul meu care mă îmbraca pentru emisiune, îmi aduce hăinuţe pentru fiecare ediţie „Dimineaţa cu noi”, aşa că dacă este ceva care îmi place, îl întreb de unde este acea piesă şi merg să o cumpăr. 🙂 Nimic mai simplu şi cu shopingul de haine, nu?

Care este ingredientul de care nu te poți lipsi niciodată?

A, clar, uleiul de măsline este baza. Trebuie să fiţi atenţi la culoarea acestuia, când îl puneţi pe pâine, atunci ştii dacă este de calitate sau nu. De exemplu, uleiul extravirgin, mai fresh şi foarte tare, îl folosesc doar la salate, îi schimba total gustul salatei. Nu există un fel mai simplu de a gusta un ulei decât pe pâine. Eu recomand ca acasă să aveţi un ulei simplu pentru gătit şi un ulei special pentru salate.

Și ce faci când nu ai chef să gătești? În afară de comandă mâncare…

Rar comand mâncare, doar când am poftă de pizza sau sushi. Dacă nu am chef să gătesc, îmi fac cun sandviş cu salată, ton, roşie, de toate.

După atât de mulți ani petrecuți în România, ce te-ar face să te mulți în Italia? Ori în altă parte…

M-aş muta din România doar dacă se mută Francesco. I-am zis că dacă se gândeşte să se mute din ţară, să mă ia în calcul şi pe mine sau dacă vrea să facă pasul ăsta, să fie undeva aproape de România, să ne putem vizita des. 🙂 Este o muncă frumoasă pe care o am aici, în România, mă simt foarte bine aici, mă simt iubita, apreciată de public, aşa că nu mă gândesc la a mă muta de aici.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton