Homepage  / Vedete / Vedete străine

Patru luni în comă și un dublu transplant de plămâni: telenovelistul Toño Mauri, experiență cumplită din cauza COVID-19

Patru luni în comă și un dublu transplant de plămâni: telenovelistul Toño Mauri, experiență cumplită din cauza COVID-19

de Redactia Tvmania

Actorul mexican de 56 de ani, care a ieșit zilele trecute dintr-un spital din Miami, după ce a fost internat timp de opt luni, a dat detalii despre lupta îngrozitoare prin care a trecut, în care a învins, la limită, coronavirusul.

 

După opt luni de internare, dintre care patru în comă, actorul și cântărețul mexican Toño Mauri a ieșit, în sfârșit, din spital. Însă telenovelistul, care a jucat de-a lungul anilor alături de actori precum Adela Noriega, Fernando Colunga, Angelique Boyer, are în față o recuperare lungă, căci în decembrie anul trecut, doctorii i-au făcut un dublu transplant de plămâni.

Vorbind pentru o emisiune tv din Mexic, Mauri a povestit că, inițial, credea că vizita la spital va fi una foarte scurtă.

 

„Credeam că o să mă întorc de la spital în aceeași zi, dar am avut parte de-o surpriză, nu a fost deloc așa. Virusul mi-a atacat direct plămânii, mi i-a afectat foarte mult, așa că nu am mai putut să respir”, a zis mexicanul, citat de revista People.

 

Mauri a luat virusul în iunie, dar, în timp ce toată familia lui și-a revenit relativ ușor, el a fost nevoit să se prezinte la spital, unde starea i s-a înrăutățit treptat, fiind plasat în comă. Patru luni mai târziu, după ce doctorii au spus familiei că singura lui șansă la supraviețuire este un trasplat de plămâni, în noiembrie 2020, bolnavul a fost transferat cu elicopterul la un spital din Miami. Acolo, în decembrie, i s-a făcut un transplant dublu de plămâni.

 

„Fiecare noapte mi se părea că e ultima”, a mărturisit Mauri, citat și de lanoticia.com.

 

Gândul la familie l-a susținut și i-a dat puterea să reziste: „După transplant, când am început recuperarea, am putut să-mi văd copiii de la fereastra salonului, ținând pancarte prin care mă încurajau”, a declarat emoționat Toño Mauri, care are doi copii, o fată, Carla, de 24 de ani, și Antonio, de 19 ani, din relația cu Carla Magnani (sunt căsătoriți de 28 de ani).

 

 

 

A slăbit 16 kilograme!

 

Telenovelistul, care a apărut în producții precum „Privilegiul de a iubi” (1998), „Îmbrățișări pătimașe” (2000), „Cele două fețe ale Anei” (2006) sau „Teresa” (2010), a ieșit din spital, în aplauzele întregii echipe medicale, pe 12 februarie, zi care i-a marcat viața și pe care, a mărturisit, nu o va uita vreodată.

 

 

 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 

 

O postare distribuită de Carla Mauri 🔆 (@carlamaurioficial)


 

Potrivit unotv.com, Mauri a reînvățat să meargă și e în mijlocul unei recuperări lungi, care înseamnă încă cel puțin o lună de controale, plus terapie, dar nu se grăbește să se întoarcă în Mexic din Miami, acolo unde familia a închiriat o casă.

 

„De când ori mă duc la terapie, simt că avansez, dar trebuie să am răbdare”, a explicat actorul, care a intrat în spital având 64 de kg, dar a ieșit cu 48.

 

Deși va dura mult până să revină la proiectele sale profesionale în calitate de actor, Toño Mauri a explicat că intenționează să facă un documentar despre experiența sa personală cu coronavirusul, dar și să înființeze o fundație, prin care să îi ajute pe alții.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton