Homepage  / Disney Plus

Patru titluri Disney Plus de văzut în luna iunie 2023

Patru titluri Disney Plus de văzut în luna iunie 2023

de Andreea Hentea,

Într-o perioadă predilectă pentru vacanțe și mișcare, platforma Disney Plus ne propune câteva titluri apte să ne rețină în fața ecranelor: o rememorare a unui film care a făcut istorie, o nouă aventură Marvel infuzată de charisma lui Nick Fury, cea mai recentă ecranizare după „Marile speranțe” și un caz de crimă complicat, plasat într-un decor paradisiac.

Gol pușcă

În 1997, un film uman și tandru, cu originalitate și umor subtil, cucerea definitiv publicul și entuziasma criticii, pentru ca în anul următor să câștige un Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră și încă trei nominalizări (pentru cel mai bun film, regizor și scenariu), două BAFTA și nenumărate alte premii. „Gol pușcă” / „The Full Monty”, povestea a cinci șomeri necăjiți din Sheffield care au un succes nebănuit după ce recurg la o ultimă idee disperată ca să se descurce – un spectacol de striptease, a rămas un titlu emblematic, dintr-o perioadă prolifică a filmului britanic.

La 25 de ani de la succesul său, serialul omonim cu opt episoade urmărește ce s-a întâmplat cu gașca de băieți din Sheffield, într-o lume în care forța de muncă e în declin. Momentele glorioase, disperate sau chiar prostești revin, cu tot umorul și tristețea lor, pentru că Robert Carlyle, Tom Wilkinson, Paul Barber, Mark Addy și Steve Huison sunt, din nou, gata pentru prim-plan. În plus, eroii noștri trebuie să facă față altor mari provocări, fiindcă sunt părinți de adolescenți.

Toate episoadele disponibile din 14 iunie.

https://www.youtube.com/watch?v=1FgjqX34soQ&ab_channel=FXNetworks

Invazia secretă

Dacă vă era dor de universul Marvel, serialul „Invazia secretă” / „Secret Invasion” îl readuce în prim-plan pe Nick Fury (Samuel L. Jackson), fostul director al agenției ultrasecrete S.H.I.E.L.D. și fondatorul Răzbunătorilor. De data aceasta, el află despre un plan de invadare clandestină a Pământului de către o facțiune de Skrulls care își schimbă forma. Fury înțelege foarte bine urgența intervenției – „Sunt ultima persoană care stă între ei și ce vor cu adevărat să obțină”, spun el – și își cheamă aliații: Everett Ross (Martin Freeman), Maria Hill (Cobie Smoulders) și Skrull Talos (Ben Mendelsohn), care s-a stabilit pe Pământ. Toți luptă acum, contra cronometru, pentru a zădărnici iminenta invazie și a salva omenirea. „Invazia secretă” îi mai are în distribuție pe Olivia Colman (care o joacă pe agenta secretă Sonya Falsworth), Kingsley Ben-Adir, Emilia Clarke, Don Cheadle, Carmen Ejogo și Dermot Mulroney.

Disponibil din 21 iunie.

Marile speranțe

Cu o sursă literară ilustră, care a inspirat numeroase ecranizări, noua miniserie „Marile speranțe” / „Great Expectations” (2023) ne oferă o viziune adaptată imperativelor contemporaneității asupra celebrului roman al lui Charles Dickens. Cu Olivia Colman în rolul lui Miss Havisham, Fionn Whitehead („Dunkirk”, „Emily”) în rolul lui Pip și Shalom Brune-Franklin în rolul Estellei, noua producție cu șase episoade urmărește destinul frământat al orfanului Pip, de la umila sa copilărie ca ucenic de fierar până în înalta societate londoneză, după ce un binefăcător necunoscut îi oferă șansa de a-și schimba viața.

Creată de apreciatul Steven Knight („Peaky blinders”, „Eroi și ticăloși”), această recentă ecranizare a fost lăudată pentru interpretarea memorabilă a Oliviei Colman, dar și pentru autenticitatea lui Owen McDonnell în rolul fierarului Joe. Obiecții au existat însă față de „scenariul liniar și regia simplistă”, dar și față de aglomerarea de momente violente într-o poveste al cărei dramatism veritabil nu trebuia supraîncărcat.

Disponibil din 28 mai.

Moarte în Caraibe

Desfășurat în planuri temporale multiple, serialul cu opt episoade „Moarte în Caraibe” („Saint X” în original) exploatează o temă speculată în producții celebre, precum „Fata dispărută” (2014). Creată de Leila Gerstein („Povestea slujitoarei”, „Gossip Girl: Intrigi la New York”), producția urmărește șirul de evenimente traumatice declanșat de moartea misterioasă a tinerei Alison Thomas (West Duchovny), ucisă în timpul unei vacanțe în Caraibe. După ce autoritățile locale încearcă să mușamalizeze crima, sora victimei, Emily Thomas (Alycia Debnam-Carey) face tot posibilul să afle adevărul, riscând totul și deslușind, pe parcurs, detalii care îi răvășesc existența.

Tânăra Alison este interpretată de West Duchovny, fiica faimoșilor David Duchovny și Téa Leoni. Eroina din serial este studentă la Universitatea Princeton, unde Duchovny a studiat în realitate. În 2018, West a apărut într-un episod din sezonul al unsprezecelea al celebrului serial „Dosarele X”, al cărui protagonist, detectivul Fox Mulder, l-a transformat pe tatăl ei în vedetă internațională.

Toate episoadele sunt disponibile din 7 iunie.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton