Homepage  / Știri

Paul Angelescu, în pericol pe frontul din Ucraina: „A explodat, la 150 de metri de noi, pe un camp, un obuz”

Paul Angelescu, în pericol pe frontul din Ucraina: „A explodat, la 150 de metri de noi, pe un camp, un obuz”

de Cătălina Matei,

Timp de 10 zile, Paul Angelescu, membru al echipei „România, te iubesc!”, a transmis din Ucraina ororile unui război condamnat de aproape întreaga lume. Pe lângă scenele emoționante în care familiile ucrainene se despărțeau, reporterul Pro TV a trăit și momente tensionante, în care a fost în pericol. Despre ce este vorba, mai precis? Iată ce ne-a dezvăluit Paul.

Ce te-a impresionat cel mai mult în perioada în care ai transmis din Ucraina?

Despărțirile din gări sau de la granițe. Momentul în care soții și iubiții trebuie să își ia la revedere de la soții, copii sau părinți sunt sfâșâietoare. Își spun la revedere în lacrimi, separați de geamurile aburite ale unui microbuz sau de bariera de la granițe, dintre Ucraina și Moldova.

Paul, alături de restul echipei, ai fost cel mai expus pericolului în aceată perioadă. Când te-ai temut cel mai tare pentru viața ta?

Am filmat în Kherson, oraș capturat acum de armata Federației Ruse. Ne-am oprit la marginea orașului să ne tragem puțin sufletul și să ne orientăm. Era liniște, nu se vedeau blindate, nu se auzeau focuri de armă sau bubuituri. Ne-am dat jos din mașină să discutăm cu doi localnici și a explodat, la 150 de metri de noi, pe un camp, un obuz. Nu știu cine l-a tras, de unde a venit, sau daca noi eram ținta. Ne-am urcat rapid în mașină și am luat-o la goană. În Nikolaev, în timp ce negociam cu militarii ucraineni accesul în oraș, aceștia au început să fuga și să strige spre noi. Inițial, am crezut că vor să ne aresetez, însă, după câteva secunde, traducătorul ne-a zis că trebuie să ne adăpostim unde vedem cu ochii deoarece urmează un atac. 30 de secunde mai târziu zona era survolată, la joasă înălțime, de câteva elicoptere rusești care transportau trupe de asalt în oraș.

Cu cine ai păstrat legătura?

Am păstrat legătura cu românii care erau blocați în porturi sau în combinate cât am fost noi acolo. Și mă bucur că au ajuns cu toții bine la casele lor, în România.

Te vei întoarce în Ucraina?

Încă nu am luat o decizie la nivelul redacției.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton