Homepage  / Vedete / Vedete străine

Paul Bettany și Claire Foy vor fi protagoniștii unei noi miniserii: „A Very English Scandal”

Paul Bettany și Claire Foy vor fi protagoniștii unei noi miniserii: „A Very English Scandal”

de Redactia Tvmania

Paul Bettany (49 de ani) și Claire Foy (36 de ani) vor fi protagoniștii miniseriei „A Very English Scandal”, încă o producție cu protagoniști celebri aflați în centrul unui scandal de proporții, informează tvline.com.

 

După succesul miniseriei HBO „Un scandal britanic” (2018), care detalia cazul fostului lider liberal Jeremy Thorpe (interpretat de Hugh Grant) și al partenerului său secret, Norman Scott (intepretat de Ben Whishaw), o nouă producție – care este o continuare, ca manieră, a celei de mai sus – aduce în atenție alte două celebrități a căror viață privată s-a aflat în centrul atenției. 

 

Miniseria cu trei episoade „A Very British Scandal”, care va fi produsă de BBC One și Amazon Prime, îi va avea   în centru pe Ian și Margaret Campbell, duce și ducesă de Argyll, care au trecut printr-unul dintre cele mai răsunătoare divorțuri ale anilor ’60. Margaret Campbell (care va fi interpretată de Claire Foy), celebră pentru frumusețea, stilul și carisma sa, a ținut prima pagină a ziarelor ca parte implicată în scandalosul divorț de Ian Campbell (jucat de Paul Bettany), din care nu au lipsit acuzațiile de fals, furt, violență, consum de droguri, înregistrări secrete, luare de mită și fotografii Polaroid explicite. Toate au fost aduse atunci la suprafață de o presă deja ahtiată de devoalarea tuturor detaliilor picante ale unui asemenea caz spectaculos. 

 

Scenariul miniseriei va fi scris de Sarah Phelps („Dublin Murders”), iar regia va fi semnată de cineasta norvegiană Anne Sewitsky, care a regizat, printre altele, câteva episoade din celebrele seriale „Black Mirror” și „Castle Rock”. Miniseria va prezenta misoginismul epocii și modul în care ducesa de Argyll a fost compromisă public și denigrată de presă și de sistemul judiciar. 

 

„Sunt foarte încântată să lucrez cu Anne , Sarah și Paul la acest proiect extraordinar, care explorează în detaliu modul în care sexualitatea unei femei este adesea înconjurată de rușine, judecăți aspre și controverse”, a spus talentata actriță Claire Foy, premiată în 2017 cu Globul de Aur pentru rolul reginei Elisabeta a II-a în tinerețe, pe care l-a jucat în multipremiatul serial „The Crown” (disponibil pe Netflix). Actrița a mai fost nominalizată, de asemenea, la Globul de Aur și la BAFTA pentru rolul din „Primul om pe Lună” (2018), regizat de Damien Chazelle, în care a jucat cu Ryan Gosling.  

 

Claire Foy, Sarah Phelps și Anne Sewitsky sunt și producători executivi ai miniseriei „A Very British Scandal”, care va fi distribuită de platforma Amazon Prime Video în Statele Unite, Canada, Australia și Noua Zeelandă și de BBC One și BBC iPlayer în Marea Britanie. 

 

Unul dintre cei mai îndrăgiți actori britanici, Paul Bettany a fost recent protagonistul deja celebrului sitcom „Wanda Vision”, produs de studiourile Marvel. Acest serial insolit de nouă episoade, recent nominalizat la premiul Sindicatului regizorilor din America, îi prezintă pe Vision (jucat de Paul Bettany) și pe Wanda Maximoff (jucată de Elizabeth Olsen), cei doi îndrăgiți supereroi Marvel, ducând o viață casnică în suburbii, în anii ’50. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton