Homepage  / Articole

Paula şi Ovi sunt gata de show la Eurovision

Paula şi Ovi sunt gata de show la Eurovision

de Redactia Tvmania

Se pare că “semifinala” sună bine pentru Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu. De când au ajuns la Oslo, pe 17 mai, aceştia au repetat de zor pentru ca piesa lor, “Playing with fire”, să se audă ireproşabil pe Telenor Arena. Să le ţinem pumnii diseară!

.

Sâmbăta trecută, Paula şi Ovi au avut cea de-a doua repetiţie generală. Spre deosebire de prima repetiţie, de această dată, cei doi solişti au avut ţinute diferite, iar efectele pirotehnice au fost îmbunătăţite.

La sfârşit, echipa noastră a solicitat organizatorilor doar câteva mici corecţii referitoare la decupaj, efecte pirotehnice şi lumini.

Paula şi Ovi sunt perfecţionişti şi vor ca totul să fie impecabil pe scenă. Şi asta pentru că majoritatea fanilor consideră că semifinala a doua a concursului este una extrem de puternică, majoritatea pieselor favorite urmând să concureze astăzi.

Iar Paula Seling nu este singura voce feminină care poate ieşi în evidenţă, calităţi vocale deosebite având şi reprezentantele Azerbaidjanului (Safura), Suediei (Anna Bergendahl) şi Armeniei (Eva Rivas).

.Paula şi Ovi au fost primiţi bine la Oslo

Paula Seling şi Ovi i-au cucerit pe norvegieni şi pe 23 mai, când au susţinut un scurt recital pe scena Eurovillage (un spaţiu în aer liber dedicat publicului larg, artiştilor şi jurnaliştilor acreditaţi la Eurovision, situat în centrul oraşului, în imediata vecinătate a primăriei Oslo).

De asemenea, la petrecerea oficială de deschidere a concursului Eurovision, care s-a desfăşurat în imensa sală de la parterul primăriei din Oslo, primarul oraşului Oslo, Fabian Stang, a ţinut să îi cunoască personal pe Paula şi Ovi şi să le ureze mult succes în concurs.

.Cu ce se prezintă românii la Eurovision 2010?

Pianul dublu din sticlă pe care vor cânta cei doi la Eurovision este creat de soţul Paulei Seling

Pe Telenor Arena, Paula şi Ovi vor cânta la un pian dublu (creat chiar de soţul Paulei, Radu Bucura), transparent şi lucios, luminat de leduri albe.

Pe măsură ce cântecul progresează, ei se vor ridica şi se vor îndreapta spre centrul scenei.

Reprezentanţii României vor fi acompaniaţi de patru voci feminine şi nu vor avea o coregrafie elaborată, accentul căzând pe voci şi pe efectele pirotehnice.

În cea de-a doua semifinală, România intră în concurs cu numărul 10, printre celelalte ţări numărându-se Ucraina, Olanda, Cipru, Croaţia şi Turcia.

În finala de sâmbătă, 29 mai, vor cânta în afară de cele 20 de state (calificate din cele două semifinale) Norvegia (ţara gazdă), Spania, Germania, Franţa şi Anglia (finanţatoarele concursului).

Cele 10 ţări care au trecut de prima semifinală (care a avut loc pe 25 mai) sunt Bosnia & Herţegovina, Moldova, Rusia, Grecia, Portugalia, Belarus, Serbia, Belgia, Albania şi Islanda.

Românii vor avea drept de vot atât pe 27 cât şi pe 29 mai, iar cei din străinătate care vor dori să voteze piesa României, “Playing With Fire”, vor trebui să urmărească transmisiunea televiziunii publice din ţara în care se află.

La noi, TVR 1 transmite cea de-a doua semifinală şi finala, astăzi, respectiv sâmbătă, de la ora 22.00.

Voturile sunt acordate în proporţie de 50% de telespectatori şi 50% de votul unui juriu de specialitate.

.Un pic de scandal nu strică

În timp ce mulţi fani de pe Internet îi văd pe Paula şi Ovi în primii zece, există şi cârcotaşi cărora nu le place echipa României.

Unul dintre ei este jurnalistul englez Jonathan Moles de la “The Guardian”, care a spus că România a trimis o melodie slabă la concurs. Explicaţia, în viziunea lui? România se află printre ţările care evită să aleagă o piesă foarte bună pentru Eurovision, pentru că, în cazul câştigării concursului, nu ar avea resursele financiare să organizeze o competiţie de asemenea amploare.

Norvegienii par să fie încântaţi de Paula şi Ovi ceea ce îi face să fie încrezători în şansele lor

Mesaje de la Paula şi Ovi

Reprezentanţii României nu pleacă însă urechea la astfel de răutăţi şi continuă să puncteze la capitolul simpatie în rândul norvegienilor.

“Oamenii ne opresc pe stradă, ne urează succes sau pur şi simplu ne fac semne prietenoase”, a zis Paula.

Iar Ovi promite că vor face senzaţie pe Telenor Arena: “Ne simţim încărcaţi emoţional la maximum şi promitem să dăm tot ce avem mai bun din noi şi contăm pe un feedback pe măsură din partea publicului din sală şi din întreaga Europă.”

Intră să vezi galeria foto a reprezentaţilor României din 1994 şi până acum.

Un pic de scandal nu strică
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton