Modifica setarile cookie
Homepage  / Vedete româneşti

Cum a devenit Pavel Bartoș stâlpul familiei la 16 ani, după ce a murit tatăl lui. De ce a lucrat pe șantier

de Roxana Mirea,

Pavel Bartoș este unul dintre cei mai cunoscuți actori de la noi din țară, însă viața lui nu a fost întotdeauna roz. La 16 ani, prezentatorul de la „Românii au talent” a rămas orfan de tată și a fost nevoit să devină cap de familie pentru surorile și mama lui. Pe de altă parte, până a realizat ce își dorește, Pavel Bartoș a lucrat pe șantier.

Pavel Bartoș, orfan de tată la 16 ani

Invitat în podcastul lui Mihai Morar, Pavel Bartoș a povestit cum a înfruntat pierderea tatălui său, fiind nevoit să devină „bărbatul familiei” la doar 16 ani. Până în punctul de a-și împlini visul, Pavel Bartoș a fost lăcătuș mecanic, salahor, lucrător comercial, ospătar, chiar și vânzător de mărțișoare.

„Viața m-a învățat să fiu optimist. Viața m-a pus în niște situații în care a trebuit să găsesc soluții, dar n-am avut timp de gândire. Dacă aș fi avut timp de gândire, probabil că m-aș fi jelit mult. M-aș fi plâns mult, dar am fost pus în fața faptului împlinit și a trebuit să găsesc soluții”, a declarat pavel Bartoș, în podcastul „Fain & Simplu”.

Nici n-am realizat ce se întâmplă (n.r. când a murit tatăl lui). A trebuit să devin cumva bărbatul familiei, să-mi ajut familia. Nu mi-am pus întrebarea: „Dar oare merit eu chestia asta? Dar de ce mi se întâmplă mie?” Nu gândeam atât de elaborat. N-am avut timp de gândire și a trebuit să iau situațiile ca atare și cumva asta mă bucură pentru că de multe ori mă gândeam așa: „Bă, dar dacă aș fi cerut sfatul cuiva?” Cu cât ceri sfatul mai multor oameni, cu atât te complici. Toți au câte o părere. Eu am fost nevoit să reacționez și să mă maturizez în urma consecințelor deciziilor mele. Unele au fost foarte bune. Unele au fost foarte proaste, dar am învățat”, a mai povestit el.

Pavel Bartoș a devenit cap de familie după moartea tatălui

În continuare, Mihai Morar l-a întrebat: „Cum ai luat viața, la 16 ani, când ai rămas cap de familie, cu surorile mai mici și cu mama, muncitoare la fabrica de confecții?”

Ca atare. Nici nu lucra atunci pentru că atunci, dat fiind că după al doilea copil, ea trebuia să-i crească. Noi nu aveam noțiunea de bonă. După al treilea copil, ea nu mai lucra. A devenit casnică și mai ales că era chiar după Revoluție și erau probleme cu locurile de muncă. Pe vremea când trăia și tata, ei încercau să lucreze în schimburi diferite. Mama în schimbul unu, tata în schimbul 2. Câteodată se mai întâmpla, ca la trei săptămâni, să lucreze în același timp și atunci eram eu. Eu trebuia să am grijă. Niciodată nu s-a pus problema să vină bunicii. Eu eram bona. Atunci așa considerai că e normal”, a povestit Pavel Bartoș.

VEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Pavel Bartoș a lucrat doi ani de zile pe șantier

În continuare, Pavel Bartoș a mai povestit că a lucrat pe șantier pentru că trebuia să își ajute familia. Având în vedere că rudele din partea tatălui lucrau în construcții, timp de doi ani, pe când era în liceu, a fost salahor pe șantier.

Rudele din partea tatălui lucrau în construcții și atunci unde să te angajezi? Dar mi-am dat seama că nu îmi place. Am făcut-o pentru că trebuia să îi ajut pe ai mei. Am învățat să îi admir pe cei cărora le place munca fizică. Bravo lor! Ce-i al vostru, e pus deoparte. Mie nu îmi place. Sunt un om mai creativ. (…) Când m-am dus în Cluj, trebuia să lucrez. Am fost la non-stop. Am lucrat noaptea. Ziua mergeam la facultate, la ora de balet, dormeam, până mi-au zis profesorii că trebuie să aleg. (…) Am vândut mărțișoare, dar ce n-am vândut. Am fost ospătar, le-am luat pe toate. Am lucrat într-un chioșc”, a mai povestit actorul.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
  

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te