Homepage  / Vedete / Vedete străine

Penelope Cruz a strălucit într-o ținută Chanel la un eveniment din New York. Actrița, numită „artistă de importanță globală”

Penelope Cruz a strălucit într-o ținută Chanel la un eveniment din New York. Actrița, numită „artistă de importanță globală”
6

de Andra Stana,

Muzeul de Artă Modernă din New York (MoMA) i-a adus un omagiu special marţi seară actriţei spaniole Penélope Cruz, considerând-o o „artistă de importanţă globală”. La gală, artista de 47 de ani a purtat o rochie roşie creată de casa de modă Chanel, relatează EFE, citat de agerpres.ro.

Penelope Cruz a venit singură la gala organizată în New York. Cu toate acestea, ea a fost înconjurată de numeroşi colegi de breaslă. Cu toții au dorit să o sărbătorească pe protagonista din „Madres Paralelas”, cel mai recent film al regizorului Pedro Almodovar. Pelicula va fi lansată în ziua de Ajun în Statele Unite.

Penelope Cruz i-a mulţumit lui Pedro Almodóvar

Actriţa spaniolă a mulţumit pentru acest omagiu, despre care a spus că „nu l-ar fi primit dacă nu ar fi lucrat cu regizori străluciţi” care au modelat-o ca artistă şi ca om.

Penelope Cruz i-a mulţumit regizorului Pedro Almodóvar, care a învăţat-o „să aibă încredere în ea însăşi” şi alături de care continuă „să înveţe să joace, despre comportamentul uman şi despre sine”, ajutând-o să depăşească frontierele artistice.

Penelope Cruz a strălucit într-o ținută Chanel la un eveniment din New York. Actrița, numită „artistă de importanță globală”Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Printre participanţii la gală s-au aflat, printre alţii, cântăreaţa spaniolă Rosalia, actriţele Diane Kruger şi Anne Hathaway. De asemenea, la eveniment a venit şi cântăreţul portorican Ricky Martin. Acesta a jucat alături de Penelope Cruz în miniseria de televiziune „Inside Look: The Assassination of Gianni Versace – American Crime Story” (2017-2018).

Gala de săptămâna trecută a fost organizată pentru a strânge fonduri în beneficiul Departamentului de Film al MoMA (MoMA’s Department of Film). Anul trecut, George Clooney a fost omagiat într-o ceremonie similară. Totodată, acum zece ani, cel care a fost în centrul atenției a fost Pedro Almodóvar.

Penelope Cruz, prima artistă spaniolă care să ia Oscarul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar

„Penélope Cruz a încântat publicul de cinematografe încă din anul 1992. Și este o artistă convingătoare, atât în filme de acţiune şi de aventuri, cât şi în filme de autor”, a subliniat într-un comunicat curatorul Departamentul de Film al MoMA, Rajendra Roy.

Penélope Cruz a fost prima artistă spaniolă care a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar. A fost premiată pentru interpretarea din filmul „Vicky Cristina Barcelona”, regizat de Woody Allen.

Ea a fost recompensată şi cu premiul pentru cea mai bună actriţă – Copa Volpi – la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia, pentru rolul interpretat în „Madres Paralelas”. 

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton