Homepage  / Vedete / Vedete străine

Pentru a cincea oară în istorie, Regina Elisabeta a II-a s-a adresat supușilor, printr-un mesaj special

Pentru a cincea oară în istorie, Regina Elisabeta a II-a s-a adresat supușilor, printr-un mesaj special

de Redactia Tvmania

Pentru a cincea oară în domnia de 68 de ani de ani, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a adresat poporului său într-un mesaj special, televizat, dorind să-și încurajeze supușii în vremuri de pandemie. 

De-a lungul domniei ei, cu excepția mesajelor anuale de Crăciun, de patru ori s-a adresat Regina Elisabeta a II-a (93 de ani) britanicilor, încercând să-i motiveze și să-i încurajeze: în 1 februarie 1991, în timpul Războiul din Golf, în 1997 (imediat după moartea Prințesei Diana), în 2002, după decesul Reginei-Mamă, și în 2012, când națiunea britanică a celebrat Jubileul de diamant (60 de ani de domnie).

Cel mai longeviv monarh în viață a numit această perioadă „un moment de întrerupere în viața țării noastre”, care aduce națiunii britanice „durere, greutăți financiare și schimbări enorme”.

Regina Elisabeta a II-a a povestit că acest discurs îi amintește de cel ținut în 1940, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când, împreună cu sora sa, prințesa Margareta, a transmis primul său mesaj: „Noi, ca niște copii, am vorbit de aici, de la Windsor, copiilor care au fost evacuați din casele lor și trimiși în alte locuri pentru propria lor siguranță. Astăzi, încă o dată, mulți vor simți un sentiment dureros de separare de cei dragi. Dar acum, ca atunci, știm, în profunzime, că este ceea ce trebuie să facem”. 

Regina a mulțumit celor care lucrează în sistemul de sănătate, dar și britanicilor obișnuiți care respectă regula de a sta în case și a dat asigurări că „dacă rămânem uniți și hotărâți, vom trece peste asta”.

Mesajul difuzat duminică a fost înregistrat la Castelul Windsor weekendul trecut, unde Regina s-a retras de la Palatul Buckingham pe perioada pandemiei. Prințul Philip (98 de ani) a zburat cu un elicopter de la reședința regală din Sandringham la Windsor, pentru a fi alături de monarhul britanic pe perioada sărbătorilor pascale.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton