Homepage  / Vedete / Articole

Pepe Le Pew, înlăturat din desenele Looney Tunes, „Space Jam: A New Legacy”: încurajează violurile

Pepe Le Pew, înlăturat din desenele Looney Tunes, "Space Jam: A New Legacy": încurajează violurile

de Redactia Tvmania

Actrița Greice Santo, care dă voce personajului ”Jane the Virgin” din filmul de desene animate ”Space Jam: A New Legacy”, a dezvăluit că o scenă în care apare alături de caracterul Pepe Le Pew a fost scoasă din filmul care are premiera în iulie. 

Acesta este un sconcs care vorbește cu accent franțuzesc și care era foarte amuzant și îndrăgit de copii în desenele animate. În noua animație, Pepe apare alături de Santo, într-o scenă alb-negru care parodiază filmul ”Casablanca”. Atunci sconcsul flirtează cu Jane the Virgin și începe să o sărute pe mână. Ea se retrage, apoi îl împinge încât acesta cade pe un scaun, iar apoi toarnă o băutură pe el și-i trage o palmă atât de puternică, încât scaunul pe care stă Pepe începe să se rotească prin cameră ca un titirez.

Scena descrisă mai sus e cea buclucașă, despre care, editorialistul New York Times Charles M. Blow spune că ”normalizează cultura violului”. Textul publicat de acesta în prestigioasa publicație americană a dus la înlăturarea părții respective din pelicula animată „Space Jam: A New Legacy”. Pe de altă parte, regizorul Malcolm D. Lee, citat de NBC News, spune că scena fusese filmată la începutul producției, când regizor era Terence Nance, și că renunțase la ea și înlăturase personajul cu totul, cu mult timp înainte de comentariul publicat de New York Times.

Greice e de părere că s-a procedat greși, pentru că personajul ei, Jane the Virgin, arată exact contrariul, că fetele nu au obligația să accepte avansuri. Ele au dreptul să spună nu și să ia atitudine atunci când se întâmplă ceva ce nu li se pare potrivit sau este împotriva dorinței lor.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton