Homepage  / Advertorial

Pericolele prafului de unghii

Pericolele prafului de unghii

de Redactia Tvmania

Când faci unghiile cuiva, nu te gândești la pericolele prafului de unghii. Este o cantitate atât de mică! Cum poate afecta pe cineva?

Însă, dacă faci unghii toată ziua, timp de săptămâni sau luni, praful și vaporii se acumulează în interiorul salonului. Acest praf se așează pe suprafețe și se ridică într-un nor ori de câte ori îl deranjezi. Probabil ai putea să-l mături sau să îl aspiri, dar este aproape imposibil să îl recuperezi complet. Cel mai indicat este să aveți mereu în trusa dvs. un aspirator unghii care să vă ușureze munca.

Dar ce este atât de periculos la el? Hai să aflăm!

De ce este periculos praful de unghii?

Praful de unghii foarte fin poate ajunge în nas, plămâni și ochi, provocând iritații și posibil hipersensibilitate alergică. De asemenea, poate conține resturi microbiene și elemente fungice.

Praful de unghii este format din particule de unghii, particule de lac de unghii (dacă unghiile au fost vopsite) sau acrilice (în cazul unghiilor artificiale), iar unele dintre aceste particule pot fi foarte mici. Dacă te gândești cât de subțire este o șuviță din părul tău, unele particule de praf ar putea fi mai mici decât această grosime!

Particule mari de praf de unghii

Particulele mari de praf nu stau foarte mult timp în aer. Ele zboară când îți pilești unghiile, apoi se așează aproape imediat pentru că sunt prea grele.

Chiar dacă le inhalezi în timp ce respiri, firele de păr din nas le pot opri înainte să ajungă la căile nazale.

Particule mici de praf de unghii

Particulele mai mici, pe de altă parte, pot rămâne suspendate în aer mai mult timp. De asemenea, este mai probabil să treacă prin firele de păr nazale. Aceste particule pot ajunge în căile respiratorii, care sunt legătura dintre nas și plămâni, și le pot irita.

Particule ultrafine de praf de unghii

Particulele ultrafine sunt și mai periculoase, deoarece rămân în plutire în aer și mai mult timp. Ele nu pot fi oprite deloc de firele de păr din nas și pot călători prin căile respiratorii până la plămâni. Acolo, ele pot intra în țesuturile pulmonare sau chiar pot trece prin ele pentru a ajunge în sânge.

Resturi microbiene și fungice

Unghiile pot transporta anumite tipuri de ciuperci și bacterii, care nu îți pot infecta plămânii singure, dar acestea sunt de obicei destul de mici și pot intra în pasajul nazal. Ele pot provoca iritații și astm.

Cum să te protejezi de praful de unghii în saloane?

Te poți proteja de efectele nocive ale prafului de unghii folosind echipamentul de protecție personală și eliminând praful de îndată ce acesta este produs.

În timp ce echipamentul individual de protecție te poate proteja într-o oarecare măsură de praful de unghii, trebuie să ai echipamente de extracție care colectează praful la sursă, astfel încât să nu rămână în aer.

Există pe piață o gamă de aspiratoare pentru saloanele de unghii, dar și pentru persoanele cărora le place să facă unghiile acasă!

Un aspirator de unghii este o soluție de aspirare a prafului de unghii la sursă. Aspiră praful pe măsură ce este creat.

Aspiratorul de unghii este deci instrumentul esențial pentru toți tehnicienii de unghii, dar și pentru persoane fizice! 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton