Homepage  / Prime Video

Personaj nou în „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”. Cu cine au fost înlocuiți hobbiții în noul serial Amazon

Personaj nou în „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”. Cu cine au fost înlocuiți hobbiții în noul serial Amazon
3

de Roxana Mirea,

„Într-o gaură în pământ, trăia un Hobbit." Încă de la prima frază din prima carte din Pământul de Mijloc (intitulată "Hobbitul"), hobbiții au fost o parte integrantă a poveștilor lui J.R.R. Tolkien. J.D. Payne și Patrick McKay sunt creatorii noului serial Amazon Prime Video, „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”  / „The Lord of the Rings: The Rings of Power”. Cei doi și-au propus să plaseze acțiunea în cea de-a doua epocă a Pământului de Mijloc, cu mult înainte de evenimentele din „Hobbitul” și „Stăpânul Inelelor”. Având în vedere acest aspect, J.D. Payne și Patrick McKay s-au confruntat cu o dilemă în ceea ce privește hobbiții: cum poți evoca acea lume fără a-i prezenta pe cei mai notabili locuitori ai ei?

Personaj nou în „Stăpânul inelelor: Inelele puterii”

Răspunsul a fost Harfoots – ființe care apar în tradiția originală a lui Tolkien ca predecesori ai Hobbiților. Aceștia au acele faimoase picioare cu blană și o statură scundă, dar nu s-au stabilit încă în Comitat. Unul dintre acești „harfoots” – pe nume Sadoc Burrows – este interpretat de actorul Lenny Henry.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 3

Suntem un trib nomad, ne deplasăm în funcție de vreme și de fertilitatea recoltelor. Avem caravane mari pe roți de lemn și ne pricepem foarte bine să ascundem lucruri, pentru că oamenii sunt mult mai mari decât noi și aduc necazuri”, povestește Henry pentru Empire despre stilul de viață al acestor Harfoots. Și, deși nu sunt chiar hobbiți, ei vor juca un rol asemănător cu cel al unui hobbit în povestea mai amplă.

„Suntem micuții tradiționali ai lui Tolkien”, explică Henry. „În mod tradițional, micuții din această lume oferă comedie, dar ajung să fie și incredibil de curajoși. Ne veți vedea parcurgând întreaga gamă de emoții și acțiuni în această aventură.”

Pentru Lenny Henry, asumarea rolului lui Sadoc Burrows nu numai că i-a permis să joace în genul fantasy pe care îl iubește, ci i-a oferit și ocazia de a contribui la schimbarea unei lumi care nu a avut anterior tendința de a prezenta oameni de culoare în roluri importante. „Dacă nu poți vedea, nu poți fi„, spune el. „În sfârșit, în acest serial, copiii vor vedea oameni de culoare ocupând un spațiu în centrul unui serial fantasy. Suntem foarte vizibili în această lume și asta este foarte interesant.”

Stăpânul inelelor: Inelele puterii”  / „The Lord of the Rings: The Rings of Power” va avea premiera vineri, 2 septembrie.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton