Homepage  / Știri / Vedete străine

Peste 1 milion de euro pentru orfanii din Ucraina. J.K. Rowling va dona banii prin intermediul fundației sale

Peste 1 milion de euro pentru orfanii din Ucraina. J.K. Rowling va dona banii prin intermediul fundației sale

de Cătălina Matei,

Celebra autoare a seriei „Harry Potter” se alătură și ea celebrităților care fac donații zilele acestea către Ucraina. Mai precis, J.K. Rowling va dona mai mult de un milion de euro pentru copiii rămaşi în orfelinatele ucrainene.

Scriitoarea de origine britanică a transmis un apel la donaţii pentru copiii rămaşi în orfelinatele din Ucraina, promiţând să ajungă până la un milion de lire sterline, adică peste un milion de euro, anunță news.sky.com.

J.K. Rowling a transmis pe Twitter un apel lansat prin intermediul Fundaţiei Lumos, pe care a cofondat-o în 2005 şi care adună în prezent fonduri pentru a furniza alimente, kituri de igienă şi kituri medicale persoanelor afectate de criza umanitară.

„Voi completa personal cu donaţii la acest apel, cu până la un milion de lire sterline”, adică în jur de 1,2 milioane de euro, a scris J.K. Rowling, mulţumind pe reţeaua de socializare donatorilor.

De altfel, Fundația Lumos explică pe site-ul său își desfășoară activitatea în regiunea Jîtomîr, în vestul capitalei Kiev, o regiune unde, înainte de invazia rusă, mai mult de 1.500 de copii se aflau în orfelinate.

Potrivit Fundației Lumos, în jur de 100.000 de copii trăiesc în instituţii în ţară. „Invazia de către forţele ruse înseamnă că şi mai mulţi copii sunt de acum în pericol”, a avertizat organizația, care doreşte să ajute copiii nevoiți să se mute şi traumatizaţi de conflict.

Mila Kunis a strâns peste 15 milioane de dolari pentru refugiați

Săptămâna trecută, actrița născută în Ucraina  și soțul ei, Ashton Kutcher, au promis o donație de 3 milioane de dolari pentru refugiații care au fugit din țara atacată de ruși. Între timp, s-a aflat adevărata sumă de bani strânsă de vedeta născută în Cernăuți.

În doar câteva zile, cei doi au strâns în doar câteva zile mai mult de 15 milioane de dolari. Totul, după ce au creat o pagină GoFundMe prin care au făcut apel la o strângere de fonduri destinate ajutorului umanitar pentru refugiaţii ucraineni.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton