Modifica setarile cookie
Homepage  / Știri / Televiziune

Pete Browngardt: „Am vrut să facem din noul serial «Looney Tunes» o scrisoare de dragoste pentru scurtmetrajele clasice” | INTERVIU

de Redactia Tvmania

Bugs Bunny, Daffy Duck, Porky Pig și întreaga gașcă Looney Tunes s-au reîntors cu noi aventuri la Boomerang, în serialul animat „Lumea Looney Tunes”, în original „Looney Tunes Cartoons” (2019).

Personajele din „Looney Tunes” se îndreaptă cu pași vioi spre sărbătorirea centenarului. Prima animație sub acest nume apărut în 1930 și de-atunci Bugs Bunny, Daffy Duck, Porky Pig și prietenii lor nu s-au odihnit deloc: au câștigat două Oscaruri (pentru „For Scent-imental Reasons”, din 1949, și „Knighty Knight Bugs”, din 1958), au jucat baschet alături de cel mai faimos baschetbalist al tuturor timpurilor, Michael Jordan (în „Space Jam”, din 1996), și, în general, au încântat telespectatorii, și mai mari și mai mici, din toată lumea. Iar replica lui Bugs Bunny „Care-i treaba, moșule?” („What’s up Doc?”, pentru cei care vedeam odată desenele animate cu subtitrare) a devenit celebră pe toată planeta.

Acum, îndrăgitul serial animat a fost adus în prezent. Avem același Bugs Bunny, dar cu aventuri și personaje noi, cum ar fi Renul Iernii sau Iepurele sumbru. Noul show este pentru toate vârstele, oferindu-le adulților ocazia de a le prezenta „Looney Tunes” copiilor lor. Spectacolul are un ritm rapid și este plin de glume. Poveștile vibrante din punct de vedere vizual pun faimoasele personaje în ipostaze inedite. Toate astea i se datorează producătorului Pete Browngardt, mare fan al desenului clasic, după cum el însuși declară în interviul pe care l-am obținut prin intermediul Cartoon Network România.

 

– Cum ați devenit producător pentru desenele animate Lumea Looney Tunes?

Pete Browngardt: Eram la Cartoon Network Studios de 11 ani și când show-ul la care lucram, „Unchiul Bunic”, se încheia, am început să caut un nou proiect. Le-am spus că sunt mare fan al clasicului „Looney Tunes” și că mi-ar plăcea să fac în continuare scurtmetraje ca în anii ‘30, ‘40, ‘50 și ‘60 ca și cum producția nu s-ar fi oprit niciodată. Au spus: „Hai să o facem!”.

– Cum ai asigurat continuitatea?

Pete Browngardt: Ne-am uitat atent la scurtmetrajele clasice pentru a vedea cum să structurăm desenul animat. Aveam fiecare animația originală pe server pentru a o putea studia. Am descoperit o formulă pe care am urmat-o: găsirea unei întâmplări inteligente, introducerea a aproximativ trei glume pe parcurs și, în final, gluma care pune capăt desenului animat de 7 minute. Un alt aspect pe care l-am urmărit a fost modul în care au combinat personajele pentru a păstra fidelitatea serialului original.

– Care a fost cea mai mare provocare?

Pete Browngardt: Cea mai mare provocare a fost să onorăm incredibilele scurtmetrajele clasice: arta, muzica, interpretările vocale ale lui Mel Blanc. Sunt Mona Lisa scurtmetrajelor animate, așa că a fost dificil să formăm o echipă de artiști care să facă asta. Am vrut să facem din acest serial o scrisoare de dragoste pentru scurtmetrajele clasice și să-i aducem și propria noastră viziune, în același timp.

– Ați dorit ca „Lumea Looney Tunes” să fie un desen mai modern sau să surprindeți stilul clasic?

Pete Browngardt: Am vrut ca show-ul să aibă senzația, aspectul și energia scurtmetrajelor clasice, aducând în același timp idei contemporane. Am făcut un episod în care Porky Pig are o casă inteligentă și trebuie să utilizeze un dispozitiv de tip Alexa. Porky suferă de bâlbâială, iar Alexa încurcă totul și îi îngreunează viața de zi cu zi în noua sa casă.

– Ce personaje faimoase din „Looney Tunes” vom putea vedea în „Lumea Looney Tunes”?

Pete Browngardt: Vă puteți aștepta la multe personaje faimoase și la unele care nu au mai fost prezentate de foarte mult timp. În camera de scriere și storyboarding aveam un afiș cu toate distribuțiile Looney Tunes și ne duceam la el și spuneam: cine urmează? Îi veți vedea pe Țestoasa Cecil, Uliul Beaky, Diavolul Tasmanian, Tweety, Sylvester, Cei trei Urși, Marvin Marțianul și multe altele.

– Ce ați pregătit pentru aceste personaje?

Pete Browngardt: A fost distractiv să punem o parte din distribuția clasică într-un cadru modern și să vedem cum s-ar descurca, cum ar fi Bugs Bunny care se confruntă cu o mașină cu conducere automată preluată de Gremlin sau Daffy Duck înfruntând o mașină de fotocopiat.

– Care este aventura ta preferată prin care trec personajele în „Lumea Looney Tunes”?

Pete Browngardt: Îmi place primul episod, „Blestemul maimuței”, pentru că aceasta a fost prima noastră încercare de a readuce „Looney Tunes” în acest timp. Există, de asemenea, un episod în care Bugs Bunny îl întâlnește pe Gremlin din vechiul desen animat „Bob Clampett”, dar de data aceasta Gremlinul se află într-o mașină cu conducere automată, iar Bugs trebuie să-l scoată din el!

– Dacă ai fi un personaj „Looney Tunes”, cine ai fi și de ce?

Pete Browngardt: Aș fi probabil Daffy Duck. Uneori devin puțin nebun, uneori cam nervos, alteori mă prostesc – chiar mă raportez la Daffy.

– Ați fost fan „Looney Tunes” înainte de a lucra la show, sunteți un fan și mai mare acum?

Pete Browngardt: Sunt! Am crescut iubind „Looney Tunes” și dorind să fiu desenator sau animator încă de la o vârstă fragedă. Clasicele „Looney Tunes” sunt desenele mele animate preferate. A avea ocazia de a face altele noi a venit un vis. Sunt personaje grozave, universale, cu care oamenii din toate culturile se pot lega și sper să lucrez cu ei mult timp.

– Crezi că „Looney Tunes” va mai exista în 50 de ani?

Pete Browngardt: Absolut! Aceste personaje sunt importante pentru cultura noastră, sunt iubite în întreaga lume. Filmul este pentru totdeauna, mai ales animația. Urmărim în continuare scurtmetrajele clasice și cred că aceste personaje vor fi alături de noi pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Foto: Cartoon Network

 

Urmărește-ne pe Google News
  

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te