Homepage  / Știri

Cine este Philip Crowther, jurnalistul care a devenit viral pe internet. A transmis din Ucraina în 6 limbi diferite

Cine este Philip Crowther, jurnalistul care a devenit viral pe internet. A transmis din Ucraina în 6 limbi diferite

de Roxana Mirea,

Reporterul de televiziune Philip Crowther a ajuns viral pe internet după ce a transmis în direct, de la Kiev, informații despre criza din Ucraina. De ce este atât de spectaculos? Ei bine, jurnalistul a transmis aceste informații în șașe limbi diferite. Este vorba despre engleză, luxemburgheză, spaniolă, portugheză, franceză și germană.

Jurnalistul care a devenit viral pe internet

Philip Crowther, în vârstă de 41 de ani, este corespondent internațional afiliat pentru agenția Associated Press și a fost filmat prezentând reportajele în direct, lângă Piața Libertății din Kiev. Jurnalistul a devenit rapid viral pe internet după ce a publicat luni, 21 februarie, pe contul său de Twitter, un montaj în care vorbește fluent șase limbi străine. Philip a transmis de la Kiev informații despre evoluția conflictului cu Rusia pentru radiodifuzorii de știri din întreaga lume, scrie libertatea.ro, care citează Daily Mail.

Internauții au fost fascinați de montajul publicat pe Twitter și de abilitatea reporterului de televiziune de a vorbi așa de bine șase limbi diferite. Videoclipul are 19 milioane de vizualizări și peste 161 de mii de aprecieri. Comentariile în care internauții și-au exprimat fascinația au curs pe bandă rulantă.

Uimitor!”, a scris o persoană. „Sunt uluit de oricine poate vorbi atât de multe limbi, încât pentru urechea mea neinstruită sună fluent”, a scris alta. „Ca persoană care abia-și poate vorbi limba natală, asta mi se pare foarte impresionant”, a comentat altcineva. Alți internauți au spus că jurnalistul „ar merita șase salarii”. În plus, Philip a câștigat și câteva admiratoare.

O, Doamne, este căsătorit? Dacă nu este, unde îmi pot depune cererea?”, a scris o femeie.

Cine este Philip Crowther, jurnalistul ajuns viral pe internet

Philip Crowther este un jurnalist de televiziune și radio. Locuiește în Washington, dar s-a născut în Luxemburg, cu tată britanic și mamă germană. Într-o descriere de pe site-ul său, el detaliază domeniile de știri pe care le acoperă, inclusiv diplomația SUA, politica externă, politică și afacerile actuale.

În Statele Unite ale Americii, Philip a acoperit dezbaterile Partidului Democrat, dezbaterile prezidențiale și mitingurile lui Donald Trump, dar relatează și despre ultimele știri internaționale din întreaga lume. Acesta a fost reporter și prezentator de știri la France 24 din Paris înainte de a se muta la Washington în 2011.

Philip Crowther este foarte activ pe rețelele sociale, așa că publică constant clipuri cu reportajele sale de la diferite evenimente din SUA și la nivel mondial în diferite limbi.

Sursa Foto: Captură de ecran

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton