Homepage  / Trailer / Netflix

„Pinocchio”, film de animație Netflix: trailer, distribuție și tot ce știm despre proiectul regizat de Guillermo del Toro

„Pinocchio”, film de animație Netflix: trailer, distribuție și tot ce știm despre proiectul regizat de Guillermo del Toro

de Andra Stana,

Guillermo del Toro va lansa anul acesta o adaptare a poveștii iconicei păpuși devenite băiat adevărat. Iată tot ce știm până acum despre „Pinocchio”, filmul de animație de la Netflix.

[toc]

Pinocchio, proiectul de suflet al lui Guillermo del Toro. Cum a reinventat acesta povestea

Cineastul distins cu premiul Oscar Guillermo del Toro reinventează în 2022 povestea clasică semnată de Carlo Collodi, despre o marionetă de lemn care prinde viață în mod magic pentru a alina suferința unui tâmplar pe nume Geppetto. Acest musical fantastic de tip stop-cadru, regizat de Guillermo del Toro și Mark Gustafson, urmărește peripețiile neascultătorului Pinocchio, care se află în căutarea locului său pe lume.

Del Toro a ales Italia anilor 1930 pentru a relata povestea clasică a lui Pinocchio.

Personajul lui Pinocchio provine dintr-o carte din 1883 a autorului italian Carlo Collodi, așa că decorul Italiei nu este nou. Filmul original de animație Disney a fost, de asemenea, plasat în Italia. Interesant este că acel film de animație a fost lansat în 1940, chiar în momentul în care începea cel de-al Doilea Război Mondial. Cu toate acestea, atât în povestea originală, cât și în filmul Disney, povestea se desfășura în jurul secolului al XIX-lea, în mici sate italiene. Aceasta este o atmosferă puțin diferită de cea a unei națiuni care se îndreaptă cu viteză spre cel de-al Doilea Război Mondial, scriu cei de la movieweb.com.

În afară de schimbarea evidentă a decorului, povestea rămâne aceeași. Pinocchio este o marionetă care visează să fie un băiat adevărat. Spre deosebire de filmele de familie, acest Pinocchio gândit de del Toro nu este cu adevărat interesat să „fie bun”.

Guillermo del Toro: „În povestea noastră, Pinocchio este un suflet inocent”

„Nicio formă de artă nu mi-a influențat viața și munca mai mult ca animația și niciun personaj din istorie nu a avut o conexiune personală atât de profundă cu mine precum Pinocchio.

În povestea noastră, Pinocchio este un suflet inocent cu un tată nepăsător, care se pierde într-o lume pe care nu o poate înțelege. El pornește într-o călătorie extraordinară care îl ajută să îl înțeleagă pe tatăl său și lumea reală la nivel profund. Întotdeauna mi-am dorit să fac acest film.

După experiența incredibilă pe care am avut-o cu Trollhunters, sunt recunoscător că echipa talentată de la Netflix îmi oferă oportunitatea unică de a prezenta audiențelor de pretutindeni versiunea mea pentru povestea marionetei care devine băiețel adevărat., a declarat del Toro despre proiectul de care a fost pasionat toată viața.

Cine joacă în Pinocchio, animația de pe Netflix

Regizat de Guillermo del Toro și Mark Gustafson, filmul include în distribuție vocile lui Ewan McGregor în rolul lui Cricket, David Bradley în rolul lui Geppetto și îl prezintă pe Gregory Mann în rolul lui Pinocchio.

Din distribuție mai fac parte și Finn Wolfhard, Cate Blanchett, câștigătoare a premiului Oscar®, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman, Christoph Waltz, câștigător al premiului Oscar®, și Tilda Swinton, câștigătoare a premiului Oscar®.

Neflix a lansat primul teaser oficial pentru noul Pinocchio

Pinocchio, de Guillermo del Toro, are de miercuri, 27 iulie, și un teaser oficial. Iată imagini din noua peliculă animată.

Personajele din „Pinocchio” au fost create folosind tehnica stop motion. I-au fost alături lui Guillermo del Toro în noua aventură animată Patrick McHale („Adventure Time”) și Mark Gustafson („Fantastic Mr. Fox”), refăcând de fapt echipa care realizat și serialul „Trollhunters”, tot pentru Netflix.

Când va fi premiera „Pinocchio” pe Netflix

Versiune sumbră a poveștii lui Collodi (a cărei acțiune se va derula în timpul dictaturii lui Mussolini în Italia) va avea premiera pe Netflix în decembrie 2022.

Data a fost aleasă, cel mai probabil, pentru a evita o concurență majoră din partea lansării din septembrie a filmului Disney. Data din decembrie va permite, de asemenea, ca Netflix să profite de sezonul sărbătorilor. 

O a doua adaptare a poveștii lui Pinocchio se lansează anul acesta, la Disney+

Între timp, așa cum menționam anterior, cei de la Disney pregătesc și ei lansarea unui proiect bazat pe povestea celebrei păpuși de lemn. Mai precis, este vorba de adaptarea live-action a poveștii lui Pinocchio, realizată de Robert Zemeckis.

Filmul cu Tom Hanks în rolul lui Geppetto se va lansa în septembrie 2022 pe Disney Plus.

Din distribuția noului „Pinocchio” mai fac parte Benjamin Evan Ainsworth (vocea lui Pinocchio)Joseph Gordon-Levitt (în rolul greierașului Jiminy), Cynthia Erivo, nominalizată la Oscar, intră în rolul Zânei Albastre; Keegan-Michael Key este Cinstitul John; Lorraine Bracco, nominalizată la Oscar, în rolul noului personaj, creat special pentru adaptarea Disney+, Pescărușul Sofia; și Luke Evans, în rolul birjarului. Nu în ultimul rând, Geppetto – în interprtarea lui Hanks – este, desigur, cioplitorul în lemn care îl creează pe Pinocchio și îl tratează ca și cum ar fi propriul său fiu.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton