Modifica setarile cookie
Homepage  / Advertorial

Plăcintă cu Spanac și Telemea: Rețeta Rapidă, Plină de Gust

de Redactia Tvmania

Plăcinta cu spanac este un preparat hrănitor și foarte delicios, pe care îl poți servi oricând vrei să aduci un plus de savoare mesei de zi cu zi. Proaspăt scoasă din cuptor, plăcinta te invită la răsfăț cu gustul său aparte, conferit de foietajul crocant și umplutura cremoasă. 

Pentru a te bucura de o bunătate de plăcintă cu spanac și telemea, încearcă rețeta noastră inedită din Foile de Cremșnit Boromir. Vei rămâne surprins de cât de rapid și ușor o poți prepara. Merge să savurezi plăcinta la micul dejun, dar și ca aperitiv sau gustare între mese. Chiar și cei care nu prea se împacă cu spanacul o vor îndrăgi. 

Un deliciu ușor de adaptat 

Spanacul se potrivește cu fel și fel de brânzeturi: mozzarella, brânză de vaci, feta, gorgonzola, urdă, cheddar sau cașcaval. Noi am preparat plăcinta cu spanac și telemea, astfel că nu am mai pus decât foarte puțină sare. De asemenea, te sfătuim să folosești și smântână sau iaurt grecesc gras pentru a obține o umplutură cremoasă. 

Umplutura pentru plăcintă cu spanac poate fi preparată și cu ciuperci, carne de pui sau bacon. Iar dacă vrei să iasă mai aromată, cel mai bine ar fi să adaugi și mărar sau pătrunjel. În plus, poți completa umplutura de spanac cu roșii cherry, ardei gras sau ceapă verde. 

Rețeta de plăcintă cu spanac, super rapidă 

După ce ai pregătit umplutura, trebuie doar să o întinzi peste Foaia de Cremșnit Boromir, apoi rumenești plăcinta în cuptor timp de 10 minute. Umplutura de spanac și telemea trebuie distribuită uniform, după care este musai să o acoperi cu un topping preparat din foi de cremșnit fărâmițate, ouă și smântână. 

Deși se prepară foarte ușor, trebuie să fii atent la anumite aspecte. Spanacul congelat trebuie dezghețat și scurs bine de apă, apoi trebuie călit cu ceapă și ulei. Cel mai bine ar fi să călești spanacul până când se evaporă apa. Dacă folosești spanac proaspăt, acesta trebuie călit pe rând în tigaie întrucât este foarte voluminos. Găsești mai multe sfaturi în rețeta de mai jos. 

Clipe de savoare alături de Boromir 

Foile de Cremșnit Boromir completează perfect umplutura de spanac și telemea, transformând plăcinta într-un răsfăț delicios. Aroma și textura crocantă a foietajului îi conferă plăcintei un gust unic de care cu greu te saturi. 

Fiecare pachet de Foi de Cremșnit Boromir conține 3 foi perfecte de integrat în diferite rețete. Vei avea nevoie de 2 foi de cremșnit pentru rețeta de astăzi, așa că poți folosi cea de-a treia foaie pentru a prepara un savuros mic dejun cu ouă și bacon sau aperitive rapide cu topping de ciuperci și spanac după rețetele de pe Blogul Boromir

Pentru a-ți oferi o experiență deosebită, folosim în prepararea Foilor de Cremșnit Boromir doar ingrediente de cea mai bună calitate, alese cu grijă. Comandă-le oricând de pe boromirmarket.ro, magazinul online plin cu fel și fel de bunătăți și ingrediente de nelipsit din bucătărie. 

Găsești acolo nenumărate sortimente de preparate gata de copt precum delicioasa plăcintă cu varză și ciuperci sau cu umplutură de carne, ștrudelele cu fructe sau brânză și șaleurile cu parmezan. În magazinul nostru te așteaptă și Pișcoturile Pupici cu Sclipici cu unt și fulgi de ciocolată sau bucățele de arahide. Sunt fursecurile fragede care se potrivesc de minune pe platourile festive cu prăjiturele. 

Ingrediente plăcintă cu spanac 

• 2 Foi de Cremșnit Boromir 

• 700g spanac congelat sau proaspăt

• 280g smântână 

• 4 ouă 

• 1 ceapă mare 

• 350g telemea 

• 100g unt topit 

• 1 legătură de mărar 

• 80ml ulei 

Mod de preparare plăcintă umplută cu spanac 

PASUL 1 

Începe prin a prepara umplutura de spanac. Toacă mărunt ceapa și călește-o cu puțin ulei într-o tigaie mare, încinsă. Poți adăuga spanacul dezghețat după ce l-ai scurs bine de apă. Călește-l până când se evaporă apa din el. În cazul în care folosești spanac proaspăt, va trebui să îl adaugi treptat în tigaie. Este foarte voluminos și nu se va căli bine dacă îl pui pe tot deodată în tigaie. 

PASUL 2 

Amestecă într-un bol mare telemeaua fărâmițată cu 200g de smântână, mărarul tocat mărunt, 2 ouă și spanacul călit. Poți aromatiza umplutura și cu pătrunjel sau usturoi. Adaugă puțină sare dacă vrei să iasă mai sărată plăcinta. Cum telemeaua este deja sărată, nu trebuie să folosești prea multă sare. 

PASUL 3 

În continuare fărâmițează 1 Foaie de Cremșnit Boromir într-un bol separat, apoi adaugă 80g de smântână (aproximativ 4 linguri) și cele 2 ouă rămase. Amestecă bine, după care te poți apuca de asamblat plăcinta. 

PASUL 4 

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade C, după care trebuie să ungi cu unt tava. Așază foaia de cremșnit, unge-o cu untul topit, apoi întinde peste ea prima compoziție de umplutură. După ce ai distribuit-o uniform, pune deasupra topping-ul de foietaj fărâmițat. La final pune plăcinta în cuptorul preîncălzit și las-o la rumenit timp de 10 minute. Odată ce ai scos-o din cuptor, taie plăcinta în felii și bucură-te de savoarea sa alături de familie și prieteni. Poftă bună! 

Te așteptăm pe boromirmarket.ro cu nenumărate de produse de o calitate superioară pentru toate gusturile.

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te