Homepage  / Vedete / Vedete străine

Netflix va ecraniza cel mai recent roman al italiencei Elena Ferrante, „The Lying Life of Adults”

Netflix va ecraniza cel mai recent roman al italiencei Elena Ferrante, „The Lying Life of Adults”

de Redactia Tvmania

Platforma Netflix va ecraniza noul roman al celebrei autoarei italiene Elena Ferrante, „La vita bugiarda degli adulti”, chiar înainte de apariția versiunii în limba engleză a cărții, care se va numi „The Lying Life of Adults”, anunță theguardian.com. 

Serialul rezultat va fi o colaborare între Netflix și casa de producție italiană Fandango. Netflix a achiziționat deja drepturile de ecranizare a cărții, publicată în Italia în noiembrie 2019. Versiunea în limba engleză a romanului – considerat de unele voci evenimentul literar al anului – urma să aibă lansarea internațională în luna iunie, dar aceasta a fost amânată pentru luna septembrie, din cauza pandemiei. 

Acțiunea romanului „La vita bugiarda degli adulti” este plasată în 1990 și urmărește povestea Giovannei, o tânără de condiție bună care trăiește în partea bogată a orașului Napoli. Asemănată tot mai des și deloc flatant de tatăl ei cu misterioasa mătușă Vittoria, o persoană despre care părinții ei au evitat mereu să-i ofere vreun detaliu și tot mai intrigată de ruda sa necunoscută cu care pare să aibă multe în comun, Giovanna pleacă în căutarea acesteia. Pașii o duc spre zona muncitorească a orașului Napoli, o lume deja familiară cititorilor Elenei Ferrante. Deși detaliile și data lansării premierei nu se cunosc încă, Netflix difuzează deja un scurt trailer referitor la viitoarea ecranizare. 

Felipe Tewes, unul dintre directorii Netflix, a declarat: „Suntem foarte onorați să realizăm ecranizarea romanului Elenei Ferrante. Cărțile sale au inspirat și captivat publicul din Italia și de pe tot globul și suntem nerăbdători să-i aducem pe ecran cea mai recentă poveste, pe care să o facem astfel cunoscută publicului din toată lumea. Suntem, de asemenea, bucuroși să continuăm parteneriatul cu Fandango și să investim în mai multe producții italiene originale, despre care credem că vor fi foarte bine primite în țara de origine a cărții și la nivel internațional”. 

Anterior, scrierile Elenei Ferrante grupate în seria „Romane napolitane” au fost ecranizate în deja cunoscutul serial „Prietena mea genială” (2018), realizat în colaborare de HBO, casa de producție italiană Fandango, televiziunea națională RAI și platforma italiană de streaming TIMvision.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton