Homepage  / Recomandări

„Poezie și delicatețuri”, ediție specială de Ziua Națională a Armânilor, duminică la Prima TV

„Poezie și delicatețuri”, ediție specială de Ziua Națională a Armânilor, duminică la Prima TV

de Ioana Maria,

Duminică, 22 mai, de la ora 14:00, Prima TV va difuza o ediție specială a emisiunii “Poezie și delicatețuri”, un show plin de savoare, culoare, spectacol și voie bună dedicat Zilei Naționale a Armânilor, sărbătorită de armânii de pretutindeni pe 23 mai.

Poetul Mircea Dinescu va găti impreună cu invitații săi, Stela Bizdu, Florentina Costea și Stelian Arău, nume sonore în comunitatea de armâni, dar și la nivel național, mâncare specifică din bucătăria armânească și va povesti cu aceștia despre tradițiile, cultura, obiceiurile și valorile armânești. 

Atmosfera de sărbătoare va fi susținută de artiști de renume care vor cânta live melodii îndrăgite atât de armâni, cât și de români: Gică Coadă și Stelian Arău împreună cu formația sa, Makidonia, din Constanța, din care fac parte: Iancu Bacula, Costa Dăileanu, Costin Caraulani și George Frățilă. Iar tinerii armâni din ansamblul Pilisterlu din București vor dansa pe ritmurile muzicii tradiționale armânești.

Telespectatorii vor afla de la Mircea Dinescu și invitații săi speciali povești de viață emoționante, istorisiri despre armânii care au marcat istoria României, care sunt valorile care s-au perpetuat de la o generație la alta, ce înseamnă pentru armâni muzica și dansurile tradiționale și cum reușesc să-și păstreze limba străveche în care se înțeleg de sute de ani armânii de pretutindeni.

Această ediție specială va fi o incursiune in viața armânilor și va relata telespectatorilor modul in care se derulează în prezent viața acestora atât în România, cât și în țările din Balcani, din vestul Europei sau din SUA, unde există comunități mari de armâni.

Duminică, 22 mai, de la ora 14:00 și în reluare de la ora 23:00, Mircea Dinescu și invitații săi de origine armână îi invită pe telespectatori să urmărească timp de două ore un adevărat show armânesc în emisiunea “Poezie și delicatețuri” de la Prima TV, ediție ce marchează în stil festiv Ziua Națională a Armânilor(23 mai).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton