Homepage  / Nu rata!

“Politică şi delicateţuri”. „Șniţel de varză” pentru Sofia Vicoveanca

“Politică şi delicateţuri”. „Șniţel de varză” pentru Sofia Vicoveanca

de Redactia Tvmania

Fasole verde şi cotlete de berbecuţ, dar şi „şniţel de varză” găteşte Mircea Dinescu pentru o moldoveancă aprigă: Sofia Vicoveanca. Aflăm ce gospodină este invitata, duminică, 5 iunie, de la 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

„A fost ca o întâlnire între vechi prieteni care nu s-au mai văzut de 40 de ani, deşi e prima dată când ne întâlnim”, mărturiseşte, cu emoţie, Mircea Dinescu. Duminică, 5 iunie, la “Politică şi delicateţuri”, Mircea Dinescu o aşteaptă în bucătăria sa, cu vorbe dulci şi bucate alese, pe Sofia Vicoveanca, o doamnă a cântecului românesc. “Politică şi delicateţuri” se vede la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+, de la ora 15.00.

„Nu puteam să nu fiu emoţionat că mă întâlnesc cu domnia sa, pe care o admir de când eram elev la liceul din Slobozia”, spune poetul. Hotărât să-şi uimească invitata, Mircea Dinescu îi prepară o fasole verde, pe care o amestecă în tigaie cu ardei, roşii, usturoi, peste care pune vin şi zeamă de portocală. La final, o asortează cu câteva cotlete de berbecuţ. Pentru cel de-al doilea fel, alege o varză, pe care o taie felii, o perpeleşte în tigaie, o unge cu dulceaţă de ardei iute, iar la final o botează „şniţel de varză”.

Reţinută în bucătărie, Sofia Vicoveanca spune cu modestie: „eu nu ştiu dacă sunt o gospodină teribilă”. Dinescu ştie însă motivul pentru care invitata nu a intervenit prea mult în pregătirea bucatelor: „a fost reţinută pentru că e o femeie care ştie să gătească şi nu a vrut să mă inhibe (…) a fost un soi de respect faţă de chinul meu de a mă juca cu tigaia pe flacară; m-a lăsat să-mi fac numărul”, recunoaşte el.

În cramă, Dinescu ascultă fascinat povestea vieţii invitatei sale, rostită cu o voce caldă, în frumosul grai moldovenesc. Din când în când, Constantin Lătăreţu intervine, completând vraja, cu muzica sa plină de poezie.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton