Homepage  / Vedete / Vedete străine

Poporul pe primul loc! Regina a revenit la sarcinile regale înainte de înmormântarea Prințului Philip

Poporul pe primul loc! Regina a revenit la sarcinile regale înainte de înmormântarea Prințului Philip

de Redactia Tvmania

Regina s-a întors stoic la îndatoririle regale ieri, la patru zile după moartea soțului ei, ducele de Edinburgh.

Deși este în doliu, iar după înmormânarea prințului Philip va sta retrasă 30 de zile din serviciul public, într-o mișcare care caracterizează profundul simț al datoriei, Regina Elisabeta a II-a s-a întors devreme pentru a-și lua rămas bun de la Earl Peel – un asistent regal cheie care se retrage după 14 ani de serviciu.

Regina Marii Britanii a găzduit o ceremonie în care Contele Peel s-a retras oficial din funcţia de Lord Chamberlain. Potrivit protocolului, regina a acceptat bagheta şi însemnele fostului ei asistent regal. Evenimentul a fost unul privat și s-a desfăşurat la castelul Windsor. 

 Evenimentul era programat de mult timp, ținând cont de faptul că William Peel și-a anunțat retragerea din rolu de Lord Chamberlain anul trecut, iar înlocuitorul său Andrew Parker, fost şef MI5, şi-a început serviciul cu o săptămână înainte de moartea prinţului Philip.
Ceremonia a fost înregistrată în Circularul Curţii – o listă zilnică a evenimentelor la care participă regina şi familia ei, scrie BBC News.

„Contele Peel a avut astăzi o audienţă la regină, şi-a predat bagheta şi însemnele de birou ca Lord Chamberlain şi insigna cancelarului Ordinului Regal Victorian şi şi-a luat la revedere. Majestatea Sa l-a investit cu lanţul regal victorian”, se arată în Circularul Curţii

 

Regina și familia regală se pregătesc de înmormântarea Ducelui de Edinburgh, care va avea loc pe 17 aprilie. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton