Homepage  / Televiziune

„Pot face piure chiar și din coji de țelină”, spune chef Radu Dumitrescu. Ce preparat nu îi iese însă niciodată juratului „MasterChef”

„Pot face piure chiar și din coji de țelină”, spune chef Radu Dumitrescu. Ce preparat nu îi iese însă niciodată juratului „MasterChef”

de Vasilica Rogozanu,

Radu Dumitrescu, jurat la „Masterchef”, poate fi văzut luându-se la întrecere cu colegii FOA și Hadad în noua emisiune „Masterchef: Restul e tăcere”, ce se lansează pe 9 aprilie la Acasă.

TV Mania: În noul format de la Acasă, treceți dumneavoastră la cratiță. Care sunt atuurile dumneavoastră în raport cu ceilalți colegi?

 Sunt mai haios și gătesc cel mai bine. Nu! Glumesc, evident. 

Hmm, atuurile mele în raport cu băieții? Eu folosesc produs local, încerc să fiu „zero waste” (zero pierderi, n.r.), pot face piure chiar și din coji de țelină, văd altfel bucătăria. Atenție, a nu se înțelege că sunt mai bun, nu, ci doar că am altfel de apropiere față de ingredient. Toți trei suntem diferiți, dar împreună suntem „belea”, cum ar zice Hadad.

Cine este cel mai supărăcios/supărat dacă pierde?

Niciunul, nu cred că se pune problema de supărare. E o tachinare și așa o să rămână. E o joacă, iar pentru noi mesajul o să fie important: gătiți și mâncați tot, risipa alimentară este o chestie serioasă.

Care este atmosfera la filmări?

Foarte tare, ne distrăm maxim. Avem momente de tensiune când suntem jurizați și criticați, dar una peste alta ne simțim minunat.

Ce alimente nu lipsesc niciodată din frigiderul dumneavoastră?

La bistro le am pe toate, acasă nu gătesc niciodată, dar am mereu în frigider șampanie, fructe, apă minerală și ciocolată.

Ce vă place să gătiți în mod special?

Nu am un preparat preferat, dar cumva să fiu în topicul întrebării tale, peștele este domeniul meu preferat, rămân un băiat de pe malul Dunării și nu am cum să schimb asta.

Ce fel de mâncare nu v-a ieșit niciodată, în ciuda încercărilor?

Ciorba cu tăiței a maică-mii. Nu iese și gata, oricât am încercat, nu iese și atunci, nu mă mai chinui, comand la sursă câte o oală și e toată lumea fericită. 

Mai ales acum, în vremuri ca acestea, trebuie să fim atenți la risipa alimentară. Ce faceți dumneavoastră în acest sens, pentru a nu arunca mâncare?  

La bistro aruncăm foarte rar spre deloc mâncare, gătim doar pe rezervare, știm exact câți oaspeți avem, deci ne preocupă în mod concret această problemă modernă.

Ce sfaturi i-ați da cuiva care este total nepriceput în bucătărie?

Să se facă cizmar, nu știu. Să persevereze, să invite doi, trei prieteni. Cu ce știe unul, cu ce nu știe celălalt, ceva iese și… „cooking together is always fun” (gătitul împreună e mereu distractiv).

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton