Homepage  / Știri

Povestea fabricii „Pionierul”, la „România furată”

Povestea fabricii „Pionierul”, la „România furată”

de Redactia Tvmania

31 de morţi, 130 de persoane spitalizate, 90 în stare critică. Sunt cifrele care definesc dezastrul lăsat în urmă de o scânteie aprinsă în clubul Colectiv, situat în fosta fabrică Pionierul. Marţi, de la 21.00, la „România furată”, Digi 24 reconstituie jocul de domino al cărui final a îndoliat o naţiune – Moştenirea fabricii „Pionierul”.

pionierul

Marţi, la Jurnalul de seară, proiectul „România furată” vine cu o anchetă-fulger care scoate la suprafaţă rădăcinile unui sistem putred care ne-a afectat pe noi toţi în mod direct. Hale precum cea în care a izbuncnit incendiul din 30 octombrie au ajuns să le fie închiriate la liber unor firme care nu şi-au obţinut toate autorizaţiile după ce fabrica de încălţăminte Pionierul şi-a găsit sfârşitul. Întreprinderea de pielărie care exporta anual milioane de perechi de pantofi de piele până în 1990 s-a stins încet şi a devenit, sub ochii unora dintre cei care au condus-o, doar o afacere imobiliară cu spaţii în centrul Capitalei.

Cum au ajuns interesele imobiliare să facă legea, cum s-a putut ca o fabrică să-şi închirieze halele cu câţiva euro pe metrul pătrat şi, mai ales, de unde au apărut şi ce interese au investitorii care au pus mâna pe terenul şi dependinţele uzinei? Sunt întrebări la care se caută încă răspunsuri.

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton