Homepage  / Netflix

Povestea formației irlandeze U2, într-un nou serial produs de Netflix

Povestea formației irlandeze U2, într-un nou serial produs de Netflix

de Cătălina Matei,

Producătorul și regizorul american J.J. Abrams va dezvolta împreună cu Netflix un serial despre parcursul grupului irlandez U2. Încă nu se cunoaște exact pe ce se va concentra subiectul producției, însă scenariul va fi semnat de Anthony McCarten, cel care a scris și povestea din filmul biografic al formației Queen, „Bohemian Rapsody”.

Fanii formației U2, și nu doar ei, vor avea ocazia să urmărească un serial despre trupa lor preferată, care va fi produs de Netflix și J.J. Abrams, producătorul american celebru pentru producțiile „Lost” și „Alias”. Informația afost dezvăluită de cei de la The Hollywood Reporter, care precizează și faptul că scenaristul „Bohemian Rapsody”, filmul biografic al formaţiei Queen, Anthony McCarten, va avea sarcina de a scrie povestea.

În acest moment, nu se știe exact care va fi serialului despre trupa condusă de Bono şi formată în 1976 la Dublin. De altfel, formaţia irlandeză U2 a făcut deja obiectul unui documentar intitulat „From the sky down”, în 2011.

Trupa irlandeză U2, înfiinţată în 1976 la Dublin, este formată din solistul Bono (Paul Hewson), chitaristul The Edge (David Evans), basistul Adam Clayton şi toboşarul Larry Mullen Jr. Stilul muzical al grupului s-a înscris iniţial în curentul post-punk, însă a evoluat ulterior şi a încorporat influenţe din multe alte genuri. Albumele de studio ale formaţiei, între care se remarcă „The Joshua Tree” (1987), „Achtung Baby” (1991), „Pop” (1997), „All That You Can’t Leave Behind” (2000) şi „How to Dismantle an Atomic Bomb” (2004), au fost vândute în peste 170 de milioane de copii pe plan mondial.

U2 a câştigat 22 de premii Grammy – mai mult decât oricare altă formaţie din lume – şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2005.

Filmele biografice despre muzicieni, la modă

Se pare că există deja un trend în industria cinematografică de a se realiza cât mai multe filme biografice despre muzicieni sau documentare. Astfel, după „Bohemian Rapsody”, care prezintă viaţa lui Freddie Mercury şi grupul său rock, a apărut „Rocketman” care a evocat viaţa lui Elton John. Şi „Elvis”, care va fi proiectat la viitoarea ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, este despre Elvis Presley, în regia lui Baz Luhrman.

Totodată, Madonnna lucrează la scenariul unui film despre viața ei și caută actrița potrivită care să o interpreteze.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton