Homepage  / Știri / Televiziune

Povestea măștilor din „La casa de papel”. De ce au ales creatorii chipul lui Salvador Dalí

Povestea măștilor din „La casa de papel”. De ce au ales creatorii chipul lui Salvador Dalí

de Redactia Tvmania

Serialul-cult de la Netflix impresionează, pe lângă povestea în sine, și prin identitatea sa vizuală (costumele roșii și măștile Dalí).

Celebrele măști din „La casa de papel”/„Fabrica de bani” sunt elemente emblematice pentru acest serial.

Fiecare actor are propriile sale măști, deci nu numai una. Sunt personalizate și au mărimi diferite. Cele pentru bărbați sunt mai mari, iar cele ale femeilor sunt puțin mai mici. Aceste măști au fost făcute la comandă pentru acest serial”, a spus Carlos Díez, creator de costume, la o întâlnire virtuală pe platourile serialului.

„Suntem tot timpul în căutare de elemente emblematice pentru acest serial. Anul trecut s-au făcut 5000 de seriale în 50 dintre cele mai industrializate țări, iar acesta este un număr impresionant în materie de producții de ficțiune. De aceea a fost nevoie să ne diferențiem și să avem propria noastră identitate, propriul ADN. Cred că facem multe lucruri în așa fel încât, dintr-o privire, publicul să înțeleagă despre ce este vorba.

 

În mod evident, masca joacă un rol important. Am avut în vedere două nume, și anume Don Quijote și Salvador Dalí. Mai exact, este vorba despre două nume ale unor genii nebune, pentru că modul în care grupul de hoți a pătruns în Monetăria națională în primele câteva episoade a fost, de asemenea, un fel de nebunie, nu-i așa?”, a explicat creatorul Álex Pina.

 

Serialul „La casa de papel” va reveni cu episoade noi pe 3 septembrie, la Netflix, când vor fi difuzate primele 5 episoade ale sezonului 5, și ultimul, urmând ca 5 episoade finale să aibă premiera pe 3 decembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton