Homepage  / Televiziune

Povestea nespusă a saltului supersonic realizat Felix Baumgartner, în premieră pe Eurosport

Povestea nespusă a saltului supersonic realizat Felix Baumgartner, în premieră pe Eurosport
4

de Ioana Maria,

La 10 ani de la uimitorul salt din stratosferă, realizat de sportivul austriac Felix Baumgartner , Eurosport va difuza vineri, 14 octombrie, de la ora 23.15 documentarul „Săritura din spațiu - Cum a reușit Red Bull Stratos să capteze atenția întregii lumi”.

Documentarul ce are o durată de 48 de minute, produs de Red Bull Media House, va fi difuzat pentru a coincide cu aniversarea de 10 ani a Red Bull Stratos.

Pe 14 octombrie 2012, milioane de oameni din jurul lumii au urmărit prin intermediul unei transmisiuni pe Youtube cum skydiver-ul austriac Felix Baumgartner a sărit către Pământ de la o altitudine-record de 38,97 km, spărgând bariera sunetului după ce a sărit de la o înălțime mai mare decât oricine altcineva.

Povestea nespusă până acum urmărește un aspect nou și unic în legătură cu realizarea proiectului Stratos, prin tehnologia, moștenirea și noua perspectivă oferită asupra evenimentelor din 14 octombrie 2012. 

„Săritura din spațiu – Cum a reușit Red Bull Stratos să capteze atenția întregii lumi” relatează cum mai multe personalități din jurul lumii își reamintesc evenimentele – de la ideea aflată în stadiul incipient, pregătire și speranță, până la realizarea unuia dintre cele mai spectaculoase momente din zilele noastre.

Felix Baumgartner și povestea nespusă a saltului supersonic

Felix Baumgartner, în dialog cu CNN despre acea zi, a declarat: „Pe 14 octombrie 2012 eram în capsulă la 39 km altitudine, fără să știu unde mă va duce această aventură. Momentul în care am deschis ușa capsulei și am pășit în afara ei a fost uluitor. M-am uitat în jur și am putut vedea cerul negru și curbura Pământului, știind că trebuia să fac acest salt mare în necunoscut, pentru că nimeni nu a mai făcut vreodată o săritură la viteze supersonice. Eu am fost primul și îmi aduce o mulțime de amintiri frumoase.”

Odată ce am ieșit din capsulă, am încercat să realizez ce înseamnă acel moment, fiindcă am muncit atât de mult pentru a ajunge acolo. Gândiți-vă: când am început să fac skydiving la vârsta de 16 ani, antrenamentul meu începuse fără să știu unde mă va duce. 35 de ani mai târziu, stăteam acolo, deasupra lumii, în afara unei capsule, în stratosferă. Am spus ce aveam de spus: Uneori trebuie să urci pentru a înțelege cât de mic ești. Apoi am spus Acum mă întorc acasă și am sărit, accelerând spre 1350 de kilometri pe oră în un pic mai mult de 50 de secunde. A fost un moment uluitor.

Felix Baumgartner
Felix-Baumgartner-Stratos-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4


„Săritura din spațiu – Cum a reușit Red Bull Stratos să capteze atenția întregii lumi” este cel mai recent proiect al colaborării Warner Bros. Discovery cu Red Bull. În luna august, Red Bull a colaborat cu Warner Bros. Discovery pentru a aduce documentarul Anton Palzer: Întreruperea ciclului – o producție Red Bull Media House – milioanelor de telespectatori din Europa.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton