Homepage  / Vedete

Premiaţii Galei „Inimi de români”

Premiaţii Galei „Inimi de români”

de Redactia Tvmania

Evenimentul, găzduit de Eda Marcus şi Mihai Constantin, a reunit nume importante din lumea culturală, sportivă şi muzicală, personalităţi venite să-i onoreze public pe românii ale căror calităţi sunt curajul, omenia, generozitatea şi demnitatea şi cărora TVR le-a oferit o seară specială la Palatul Ştirbey din Buftea.

Într-un spectacol emoţionant, vedetele TVR Irina Păcurariu, Daniela Zeca Buzura, Adelin Petrişor, Dragoş Pătraru, Liana Stanciu, Claudiu Lucaci, Sonia Argint Ionescu, Irina Mohora, Cristina Şoloc, Ligia Munteanu, Alina Stancu, Marian Marin, Cristina Soare, Florin Mihoc au pus în lumina reflectoarelor poveştile unor români care au ales să nu fie indiferenţi faţă de suferinţele şi nevoile celor de lângă noi. Trofeul Inimi de români le-a fost înmânat acestori români speciali de către militari, eroi în teatre de operaţii, în misiuni de pace şi operaţiuni de asistenţă social-umanitară în zonele de conflict. Pe 1 Decembrie, de la ora 21.00, TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova au transmis spectacolulul-eveniment Inimi de români, o gală dedicată românilor cu inimă mare, frumoşi şi generoşi, care aleg să facă bine pentru semenii lor.

 

Iată mai jos care sunt premiaţii Galei Inimi de români de la TVR:

Tragedia din clubul Colectiv a generat un val de solidaritate fără precedent. Trofeul solidarităţii Inimi de români a fost oferit salvatorilor din Clubul Colectiv (autorităţi şi voluntari: medici, pomperi, asistenţi, primii angajaţi ai serviciului de ambulanţă care au ajuns la faţa locului, paramedici, tineri care au reuşit să se salveze, dar s-au întors să îi ajute şi pe ceilalţi, toţi cei care au fost prezenţi şi au dat o mână de ajutor în seara de 30 octombrie). „Nu cred că pot şterge acea noapte din minte… Un cameraman a încetat să mai filmeze şi a pus lumina astfel încât asistentele să poată să vadă. Alţii luminau cu telefoanele”, îşi aminteşte un medic de la Maternitatea Bucur.

 Dan Ştefănescu, salvatorul familiei Manea, a primit Trofeul Inimi de români. Familia Manea, formată din tată şi trei fiice (11 ani, 10 ani şi 7 ani), trăieşte din vânzarea ziarelor într-un canton al CFR, la Floreşti, Prahova. Chiria cantonului a fost plătită pe 5 ani din ajutoarele strânse la iniţiativa lui Dan Ştefănescu, din Bucuresti. Pe lângă plata chiriei, din bani le-a instalat utilităţi (curent şi apă).

Trofeul Inimi de români se acordă şi Adelinei Toncean, o tânără din Constanţa care a adoptat nu unul, ci doi copii cu boli extrem de grave. Pe unul l-a pierdut în urmă cu aproape un an, pentru celălalt Dumnezeu a făcut un miracol.

După ce timp de 5 ani nu a reuşit să aibă copii, un cuplu tânăr din Iaşi primeşte vestea că Diana este însărcinată. Dar în urma unor investigaţii standard în sarcină, se descoperă că Diana suferă de o boală gravă. Examenul Papanicolau a indicat că există celule anormale la nivelul colului uterin, iar biopsia a confirmat un cancer invaziv. Conf. Univ. Dr. Petre Brătilă, unul dintre cei mai experimentaţi medici ginecologi din ţară, a realizat, pentru prima dată în România, o intervenţie de tratament conservator pentru cancerul de col uterin în timpul sarcinii, la o pacientă de 29 de ani. Trofeul Inimi de români se acordă Conf. Univ. Dr. Petre Brătilă pentru o operaţie de cancer de col uterin în sarcină, cea cea de-a doua astfel de operaţie realizată la nivel mondial.

Doi copii cu vârste de 8 şi 9 ani au fost salvaţi de la înec de jandarmii olteni după ce gheaţa pe care se jucau a cedat sub greutatea lor. Pentru spiritul civic şi curajul de care au dat dovadă, cu Trofeul Inimi de români sunt onoraţi şi jandarmii olteni care au salvat de la înec cei doi copii ce căzuseră într-un lac îngheţat la Filiaşi.

Dana şi Iosif Rotariu sunt doi oameni care şi-au asumat să adopte nu unul, ci doi copii bolnavi, deşi acasă aveau propriii lor copii. Fostul fotbalist al echipei Steaua, Iosif Rotariu şi soţia sa, Dana, au devenit părinţi pentru doi copii care le-au umplut casa şi le-au îmbogăţit sufletul cu dragoste şi candoare. Cei doi copii adoptaţi – Kassandra şi Cristian – au fost abandonaţi sau maltrataţi de familii, ceea ce le-a cauzat grave probleme de sănătate. Onoraţi public pentru curajul lor cu trofeul Inimi de români sunt Iosif Rotariu şi familia sa.

Trofeul Inimi de români se acordă studenţilor şi absolvenţilor de medicină care au iniţiat proiectul Împreună pentru Sănătatea Rurală“, prin care oferă gratuit asitenţă medicală şi analize în mediul rural. O dată pe lună, în weekend, merg în sate uitate de lume și oferă consultaţii gratuite semenilor noştri privaţi de accesul la servicii medicale specializate. Sunt consultate aproximativ 300-350 de persoane. Toţi cei consultaţi primesc o scrisoare medicală cu rezultatele şi recomandări pentru investigaţii suplimentare, consult de specialitate şi tratament.

Are 45 de ani, este de etnie rromă, s-a născut şi a crescut într-o familie defavorizată, însă viaţa sa a luat o traiectorie neaşteptată. Are un CV impresionant, a lucrat la IBM în Statele Unite, iar în prezent, pe lângă munca sa la World Vision, îngrijeşte şi asigură educaţia pentru 60 de copii săraci din Ferentari. Lunar, oferă din câştigurile lui pentru un after-school pe care l-a înfiinţat. Valeriu Nicolae primeşte şi el Trofeul Inimi de români în spectacolul difuzat de TVR 1 pe 1 Decembrie.

Este preot şi scriitor, făuritor de catedrală şi aşezăminte pentru nevoiaşi. Preotul Mihai Milea este din Buzău şi l-a avut ca mentor pe Nicolae Steinhardt. Provine dintr-o familie săracă, dar este cunoscut ca samariteanul din Buzău pentru că a construit aşezăminte pentru săraci, a creat şcoli de meserii acreditate, a pus bazele Catedralei Sf. Sava din Buzău. Proiecte precum Azilul de bătrâni de la Câmpeni, Campusul de la Bisoca, Centrul de primire de la Năeni, tabăra pentru tineri de la Maliuc, centru de zi pentru femeile agresate, reamenajarea Cimitirului Soldaţilor Români de la Soroca – Republica Moldova, cantina socială şi alte astfel de proiecte se leagă tot de numele său. Trofeul Inimi de români se acordă şi Preotului Mihai Milea.

 Avea doar 25 de ani când a plecat în Afganistan prima dată. Sergentul major Alexandru Dobrescu, de la Secţia Scafandri pentru Operaţii Speciale, are 28 de ani şi o experienţă de 9 ani în Armată. Cele două plecări în Afganistan au fost în 2012 şi în anul 2014. Este membru al Grupului Naval al Forţelor pentru Operaţii Speciale. Pentru faptele lui de eroism, militarul a fost distins cu emblema de onoare a Forţelor Navale şi emblema de merit în slujba păcii. Pentru că este un militar erou autentic, care a reuşit să salveze vieţi de sub foc inamic, Alexandru Dobrescu primeşte Trofeul Inimi de români.

Vasile Adamescu este cel mai iubit profesor de la Şcoala de Nevăzători din Cluj. A rămas fără vedere şi fără auz la vârsta de 2 ani. Comunicarea cu ceilalţi a început abia după ce a învăţat să scrie. De atunci, i se scrie în palmă totul. După terminarea facultăţii, Vasile Adamescu a devenit, la rândul lui, dascăl. Primii săi elevi au fost cu deficienţe de auz şi văz, ca şi el. I-a învăţat să „vadă” lucrurile cu mainile şi să le modeleze aşa cum şi le imaginează. Timp de peste 30 de ani, a fost profesor la Şcoala de Nevăzători din Cluj. Trofeul Inimi de romani este şi pentru profesorul Vasile Adamescu.

O întâmplare dramatică a avut un final fericit în oraşul Segarcea din judeţul Dolj. Un copil de numai trei ani a căzut într-o fântână adâncă de peste 15 metri, aflată în curtea casei. Intervenţia pompierilor a fost îngreunată din cauza diametrul puţului, de numai 30 de centimetri. Erou a fost un băiat de 14 ani, care a fost coborât în fântână şi a reuşit să îl salveze pe băieţelul care stătea de două ore în apă până la mijloc. Şi eroului de la Segarcea, Marian Cristian Becheanu i se acordă Trofeul Inimi de români, în spectacolul transmis de TVR 1 pe 1 Decembrie.

Alexandru Popa, preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor, care s-a ocupat de dotarea secţiei de cardio-chirurgie de la Spitalul Marie Curie, unde unde a fost operat şi un bebeluş de trei luni din Brăila. Mama copilului, Elena Grosu, a ţinut să fie prezentă la evenimentul organizat de TVR, venind de la Brăila, pentru a mulţumi celor care i-au salvat băieţelul. Trofeul Inimi de români merge, pe 1 Decembrie, şi la Alexandru Popa, cel care, împreună cu Asociaţia Inima Copiilor a deschis mai multe secţii la Spitalul Marie Curie din Bucureşti (cardio-chirurgie, cardiologie, neurochirurgie şi terapie intensivă nou născuţi), unde sute de copii sunt trataţi anual.

Marcela Fumea şi Lotul naţional de gimnastică aerobică au obţinut de curând 13 medalii la ultimul campionat european de profil. Dedicată muncii sale de a îndruma sportivii, Marcela Fumea, antrenoarea Lotului naţional de gimnastică, primeşte Tofeul Inimi de români pentru performaţa sportivilor pe care îi antrenează, pentru pasiunea şi implicarea în obţinerea unor rezultate în acest sport neolimpic.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton