Homepage  / Netflix

Premieră! Pentru prima oară în istorie, un film produs de Netflix va deschide Festivalul de Film de la Veneția 2022

Premieră! Pentru prima oară în istorie, un film produs de Netflix va deschide Festivalul de Film de la Veneția 2022

de Andreea Hentea,

Prestigiosul Festival Internațional de Film de la Veneția, care va avea loc între 31 august și 10 septembrie, se va deschide cu filmul „White Noise”, regizat de Noah Baumbach, cu Adam Driver și Greta Gerwig în rolurile principale, scrie deadline.com.

Filmul, co-produs și distribuit de Netflix, urmărește încercările unei familii americane contemporane de a face față conflictelor banale ale vieții cotidiene, în timp ce se confruntă cu misterele universale ale iubirii, morții și cu șansele de fericire într-o lume incertă.

Filmul transpune pe ecran o operă de excepție, fiind ecranizarea celebrului roman omonim al lui Don DeLillo, publicat în 1985 și recompensat cu National Book Award. Scenariul a fost adaptat pentru ecran de regizorul Noah de Baumbach, care este și producătorul filmului, alături de David Heyman și de Uri Singer.

Este întâia oară când un film produs de o platformă de streaming deschide Internațional de Film de la Veneția, cel mai vechi eveniment de profil din lume.

Alături de Adam Driver și Greta Gerwig, în film mai joacă Don Cheadle, Raffey Cassidy, Alessandro Nivola, Jodie Turner-Smith, André L. Benjamin și Lars Eidinger.

Filmul marchează întoarcerea cineastului Noah Baumbach la Festivalul de la Veneția, după ce, în 2019, filmul său, „Poveste despre căsnicie” „Marriage Story”, cu Adam Driver și Scarlett Johansson, a avut premiera la festival și s-a aflat în competiția pentru Leul de Aur.

Un film eveniment

Alberto Barbera, directorul Festivalului de la Veneția, a declarat recent: „Este o mare onoare să deschidem a 79-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția cu «White Noise».

A meritat să așteptăm confirmarea încheierii filmului pentru a avea plăcerea de a face acest anunț. Adaptând excepționalul roman al lui Don DeLillo, Noah Baumbach a realizat aici o poveste originală, ambițioasă și convingătoare, care stăpânește mai multe registre: dramatic, ironic, satiric.

Rezultatul este un film care examinează obsesiile, îndoielile și temerile noastre, așa cum au fost surprinse în anii ’80, dar cu referințe evidente la realitatea contemporană”.

La rândul său, regizorul și scenaristul Noah Baumbach a adăugat: „Este cu adevărat minunat să mă întorc la Festivalul de Film de la Veneția și o onoare incredibilă să prezint «White Noise» ca film de deschidere. Festivalul de la Veneția este un spațiu care iubește enorm cinematograful și este o mare emoție și un privilegiu să fii în rând cu regizorii uimitori care și-au prezentat premierele aici”.

Filmul „White Noise” va fi proiectat miercuri, 31 august, în Sala Grande a Palatului festivalului, cu prilejul deschiderii celei de-a 79-a ediții a Festivalului de Film de la Veneția. Netflix nu a stabilit încă data de la care filmul „White Noise” va fi disponibil pentru abonații platformei.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton