Homepage  / Articole

Premiera serii de luni: “Urzeala tronurilor” la HBO

Premiera serii de luni: “Urzeala tronurilor” la HBO

de Redactia Tvmania

“Urzeala tronurilor” – premiera la HBO în această seară, de la ora 22.00 - este ecranizarea seriei “Cântec de gheaţă şi foc” a autorului George R. R. Martin. Serialul urmăreşte luptele violente dintre mai multe dinastii pentru controlul celor Şapte Regate din Westeros.

Miniseria HBO este împărţită în trei fire narative, cu accentul pe lupta familiilor de nobili din ţinutul Westeros pentru Tronul de Fier şi puterile speciale pe care s-ar spune că le-ar aduce.

Regele Robert Baratheon (Mark Addy) îi cere Lordului Eddard “Ned” Stark (Sean Bean) să-l asiste în conducerea regatului.

Între timp, prinţesa Daenerys (Emilia Clarke) şi fratele ei, Viserys (Harry Lloyd), ultimii descendenţi ai clanului Targaryen, s-au întors din exil şi caută o cale pentru a lua puterea.

Nu în ultimul rând, Jon Snow (Kit Harington) din frăţia Paznicilor Nopţii observă că la marginea ţinutului se întâmplă lucruri ciudate.

“Clanul Soprano în Middle-earth”

Pornind de la romanele lui George R. R. Martin, scenariul a fost realizat de David Benioff (“Troia”,“X-Men de la Origini: Wolverine”) şi Dan Weiss, iar autorul s-a arătat mulţumit de rezultatul final.

David Benioff a spus că miniseria este un fel de “Clanul Soprano în Middle-earth”, făcând aluzie la intriga asemănătoare şi tonul întunecat al producţiei.

Filmările au fost realizate în Irlanda de Nord şi în Malta. Echipa de producţie a vizitat cinci castele doar pentru episodul pilot.

“Urzeala tronurilor” a fost comparată cu o altă miniserie HBO, “Roma”, din cauza costurilor mari de producţie – doar realizarea episodului pilot a costat între cinci şi zece milioane de dolari, iar bugetul primului sezon este estimat la 50-60 de milioane de dolari.

Criticii au lăudat seria în special pentru felul în care a fost realizată lumea fictivă, personajele captivante şi interpretarea copiilor din distribuţie.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton