Homepage  / Știri / Televiziune

„SuperStar România”. Ce e diferit față de celelalte showuri de talente de la noi

„SuperStar România”. Ce e diferit față de celelalte showuri de talente de la noi
11

de Andra Stana,

Patru jurați, toți nume sonore în industria muzicală din România, își unesc forțele și experiența pentru a găsi un artist demn de a câștiga primul sezon al talent-show-ului „SuperStar România”. Noul show de talente de la Pro TV a avut premiera pe 10 septembrie. Emisiunea va fi difuzată de două ori pe săptămână.

Cuprins

SuperStar România – Cele mai noi informații

UPDATE, 20 septembrie: O puștoaică din satul Condrița va face pasul cel mare spre o viitoare carieră. Încă de la intrarea pe scenă, jurații vor sesiza că seamănă cu o cunoscută cântăreață din România: Antonia! „Îmi doresc să te gândești la tine ca la o artistă”, îi va spune Marius Moga.

Cum a fost la filmările pentru „SuperStar România”

SuperStar România are la bază formatul internațional „Idol”, care a demonstrat un succes real în fiecare țară în care a fost transmis. Lansat în anul 2001 în Marea Britanie, formatul a fost preluat în peste 55 de țări, la nivel mondial și a devenit unul dintre cele mai iubite show-uri de talent datorită oportunității oferite de a devenit noul star pop muzical!

Printre țările care au preluat formatul se numără: Statele Unite, Germania, Olanda, Franța sau China, unde emisiunea a fost lider de audiență încă de la lansare. 

În România, pregătirile pentru acest show au început în luna ianuarie, când a început etapa de casting și ulterior recrutarea concurenților în cele mai mari orașe ale țării. Filmările pentru „SuperStar” s-au desfășurat conform restricțiilor impuse de pandemie.

La începutul fiecărei zile, persoanele care intrau pe platourile de filmare, de la echipa de producție până la concurenți și susținătorii acestora au fost testați anti-covid la intrare. Ulterior în interior toată lumea a purtat mască de protecție în afara celor care erau filmați. Într-o zi de filmare au fost prezenți între 16-170 de persoane inclusiv concurenți și susținători ai acestora.

Jurații primului sezon „SuperStar România” sunt:  Smiley, Marius Moga, Raluka și Carla’s Dreams.

Cine este Carla’s Dreams, jurat la „SuperStar România”

Astfel, Carla’s Dreams revine pe micile ecrane de această dată la Pro TV, după ce a a decis să se retragă de la masa juriului „X Factor” (Antena 1). Carla’s Dreams s-a aflat ultima oară la pupitrul juriului „X Factor” în 2018, fiind implicat în proiect din 2016.

Carla’s Dreams 1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Carla’s Dreams: „Am fost foarte plăcut surprins de respectul și apropierea care există între jurați”

Cum e să fii din nou în scaunul de jurat, după „X Factor”?

Este o nouă experiență, schimbările nu țin neapărat de format. Prima dată e prima dată oricum și acolo, și aici. Am fost foarte plăcut surprins de respectul și apropierea care există între jurați, între noi patru, dar și de relația cu participanții. Eu cred că juriul nu lucra dacă erau concurenți răi.

Au existat momente tensionate între voi?

Nu am reușit încă, de abia aștept, dar încă nu

E o exagerare asta cu „cei mai buni concurenți de la un talent show”?

Nu, nu e exagerare. Cine nu e de acord să se mai uite o dată.

Ce te-a impresionat cel mai mult la show?

Castingul, producția și echipa, inclusiv jurații. Practic, tot.

Sunt concurenți de toate vârstele, ai preferați? Ai vreo revelație.

Da, 16-30. Da, ăștia mici sunt foarte buni, ăștia mici spre tineri, 16-23. Mai deschiși la minte. Voci bune ca și la alte show-uri, doar că reperele muzicale sunt altele. Și-au dezvoltat aptitudinile de cântat și interpretare, la un alt standard, mai nou, mai bogat, mai larg. Comparativ cu 20 de ani în urmă, de exemplu… A fost mai puțină „Mamaia” ca mai înainte.

Cine este Marius Moga, jurat la „SuperStar România”

Marius Moga revine la Pro TV după o pauză de 3 ani. Marius Moga a fost antrenor la „Vocea României” în primele 6 sezoane, între anii 2011-2016. Apoi, a fost antrenor la „Vocea României Junior”, timp de 2 sezoane. Acestea au fost difuzate la Pro TV între anii 2017 – 2018.

Marius MogaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  3 / 11

Marius Moga: „Celelalte show-uri au tendința să dezbine ca să cucerească, aici chiar ne-am unit forțele toți patru”

După 4 ani, ai revenit la Pro TV ca jurat într-un alt format de talente.

Da, mai întâi trebuie ca să pleci ca să ai unde să revii. Mi-au spus oameni de pe stradă că le-a părut rău că am plecat de la „Vocea României”, dar e mai bine să îți ducă dorul decât să se plictisească de tine.

Ce e diferit?

La celelalte show-uri te uiți pe tv și observi o luptă între ego-urile antrenorilor sau juraților. Asta („Idol”, n.r.) e formatul tătic al celorlalte talent show-uri, în alte țări nu a fost întrerupt nici măcar un singur sezon. Oamenilor le place show-ul ăsta pentru că nu mai e despre egourile juraților, este despre concurent, despre artsitul care e pe scenă, cu povestea lui, cu ambițiile lui, cu visurile sale. Unii au visuri aberante, alții superplauzibile la cum cântă.

Cum este relația voastră, între jurați?

Eu zic ca s-a format o sinergie, tocmai din ideea asta că „Idol”-ul ca și format unește oamenii. Prin comparație, celelalte showuri au tendința să dezbine ca să cucerească. Aici chiar ne-am unit forțele toți patru și vrem să ne asumăm Superstarul, omul care câștigă, să aducem în fața oamenilor pe cineva care chiar ar putea să facă ceva odată ce a câștigat show-ul. Mai în toate țările, câștigătorii acestui format chiar au făcut treabă în muzică, spre deosebire de altele. Eu la „Vocea” nu am câștigat niciodată, dar pe foarte mulți din echipa mea îi auzim azi pe radio. Toate formatele au ceva bun în ele și ne aduc o bucurie, dar formatul ăsta ne centrează pe artistul din scenă. Ne face atenți la povestea de viață pusă în contrapunct cu felul în care el se exprimă pe scenă.

Ce alte proiecte ai tu?

Noi muncim la studio ca de obicei. Și la show, și la studio am avut bucuria să mă întâlnesc cu o generație supertalentată, generația Z, care vine tare din urmă. Au tot ce le trebuie să dea muzica peste cap din nou. Avem foarte mulți tineri care vor să absoarbă tot ce se poate, cum e să faci o piesă, cum să ajungi să faci hituri. Simt că or să vină niște producții foarte bune de la Demoga Music.

Cum a fost perioada asta pandemică pentru tine?

De anul trecut a început să fie greu. E un amalgam de sentimente, am avut si apropiați cu Covid, am trecut cu bine prin toate. Am și pornit o companie nouă cu Sebastian Dobrin, e o companie de virtual production, cu ecrane led, cu senzor pe cameră. Poți să fii în orice deor în timp real. Să nu mă plictisesc în pandemie, am avut ce face.

Cine este Raluka, jurat la „SuperStar România”

Raluka, singura prezentă feminină de la masa juriului „SuperStar România” este o altă prezență fresh la Pro TV. Raluca Nistor, pe numele ei real, este cântăreață și prima câștigătoare a emisiunii „Asia Express”, unde a concurat alături de Ana Baniciu. Ulterior, pe Raluka am mai văzut-o tot la Antena 1 în emisiunea „Te cunosc de undeva!”.

O premieră în viața ei. Raluka va fi jurat într-o emisiune tv. Ce spune despre proiectul SuperStarIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 11

Raluka: „«SuperStar România» este locul unde și-ar dori să fie orice femeie din industria muzicală românească.

Cum a fost experiența de jurat la „SuperStar România”? S-au terminat filmările?

Nu s-au terminat, mai avem destul de mult. Este foarte frumos, atât la filmări, cât și în pauze. Este destul de greuț în același timp, pentru că nu e deloc ușor să decizi soarta unor oameni care sunt la început de drum. Nu le decidem soarta în viață, ci doar în acest concurs. Dar sunt de foarte multe ori diferențe de opinie și, pe lângă asta, sunt extrem de multe voci bune. Atunci e extrem de dificilă alegerea lor.

Ce fel de relație este între voi, jurații?

Cumva s-a legat o chimie, nu pot să spun încă o prietenie foarte puternică, dar noi ne simțim cum am fi prieteni foarte buni. Ca și cum ne-am cunoaște de mult timp. S-a simțit compatibilitatea dintre noi încă din prima zi de filmare, ceea ce e minunat. Avem diferențe de opinie la anumiți concurenți, dar nu dispute.

Cum e să fii singura fată din juriul?

Depinde cu cine ești în juriu. Dacă ești în juriu cu niște oameni ca ei, oameni minunați, este perfect pentru o femeie. Cred că este locul unde și-ar dori să fie orice femeie din industria muzicală românească.

Ce ți-a plăcut cel mai mult până acum?

Cred că ăsta e principalul lucru care îmi place foarte tare: că am reușit să ne apropiem noi, jurații, extrem de repede unul de celălalt și suntem foarte deschiși unul față de celălalt. Ascultăm opiniile celuilalt și suntem atenți la fiecare detaliu în parte. Reușim să facem o echipă ca să găsim Superstarul.

Cine este Smiley, jurat la „SuperStar România”

Ultimul jurat, dar nu cel din urmă, Smiley. O prezență constantă la Pro TV, Smiley face parte din echipa trustului de 10 ani, mai exact din 2011. Atunci a început proiectele Românii au talent, unde are rolul de prezentator și „Vocea României” unde a fost antrenor.

smiley hfIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  9 / 11

Smiley: „Am fost uimit de cât de mulți oameni talentați sunt nedescoperiți încă, după atâția ani de talent show-uri”

E al treilea show unde ai fost jurat, după „Vocea României” și „Românii au talent”, când i-ai ținut locul lui Andi Moisescu…

E o experiență foarte, foarte diferită față de „Vocea”, pentru că aici, la „Superstar” e o chestie de echipă: responsabilitatea cade pe umerii tuturor și cumva luăm o decizie împreună. La „Vocea” era o treabă foarte personală: dacă îmi plăcea concurentul mă întorceam și îl luam, dacă nu, nu. Era o chestiune de concurență între noi, care ia cea mai bună voce, care câștigă. Noi ne înțelegem bine, mai avem divergențe de opinie, dar trebuie să ajungem la un consens.

A ieșit vreun concurent în evidență?

Am fost uimit de cât de mulți oameni talentați sunt nedescoperiți încă, după atâția ani de talent show-uri. Așa am zis și eu: „De unde să mai apară?” Cred că pe 99,9% din oamenii care apar în emisiune nu i-am mai văzut nicăieri. Foarte mulți tineri și megatalentanți, foarte interesanți ca abordare, foarte fresh, alegerile muzicale sunt foarte mișto, surprinzătoare. Poveștile lor sunt interesante, ei ca oameni mi s-au părut foarte mișto. Sunt oameni pe care vrei să-i cunoști.

De ce mi se pare interesant acest format. După ce trec de preselecții, concurenții încep să cânte, pe scenă, în club, concerte cu public. Îi vezi în exercițiul funcțiunii, vezi cum reacționează oamenii, cum mă simt eu la concert la ei, de exemplu. Mi se pare foarte interesantă experiența asta.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton