În prima zi a lunii mai norul ajunge deasupra României. Rămâne aici nouă zile, timp suficient pentru ca mii de oameni, în special copii, să fie marcaţi pentru toată viaţa.
La 35 de ani de la accidentul produs pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice, TVR marchează Ziua Internațională de comemorare a dezastrului de la Cernobîl prin difuzarea în premieră a documentarului „Totul nu va fi bine” (2020), un proiect finanțat de TVR. Documentarul semnat de Adrian Pîrvu și Helena Maksyom, producători Ada şi Alexandru Solomon, va fi difuzat pe canalele TVR 2 (luni, 26 aprilie, de ora 22:10) și TVR Moldova (luni, 26 aprilie, ora 0:00).
Un realizator de film cu probleme serioase de vedere, născut în anul 1986, pleacă din România ca să caute oameni care ar putea fi afectați de dezastrul de la Cernobîl. Mama regizorului călătorise în Ucraina în aprilie 1986, pe când era însărcinată în 6 luni și crede că glaucomul și orbirea parțială de care suferă fiul său au fost cauzate de vizită. După ce află povestea nașterii sale, Adrian Pîrvu decide să plece în Ucraina și să realizeze un film despre cei afectați de accident. În Kiev o întâlnește pe Helena Maksyom, și ea vicimă a accidentului nuclear (suferă de o boală a oaselor) și devin parteneri în realizarea documentarului. „Totul nu va fi bine”, premiat cu FIPRESCI la Festivalul Internațional de Film Transilvania 2020, este un film-jurnal despre relația de dragoste înfiripată „în timp real” între autorii săi, o anchetă socială în zonele afectate de explozie, un portret colectiv complex care strânge laolaltă teritorii și destine mai mult sau mai puțin asemănătoare.