Homepage  / Cinema

Premiere cinema, 1 aprilie 2022. „Morbius”, „Mame paralele” și două filme pentru copii intră în cinematografe

Premiere cinema, 1 aprilie 2022. „Morbius”, „Mame paralele” și două filme pentru copii intră în cinematografe

de Redactia Tvmania

Din 1 aprilie, vom putea vedea în cinematografe aventurile antieroului Marvel „Morbius”, noul film al lui Pedro Almodóvar, dar și două pelicule destinate mai degrabă copiilor. 

„Morbius” atacă feroce

Cu o lansare amânată de câteva ori din cauza pandemiei, „Morbius”, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, are în sfârșit premiera pe 1 aprilie. 

Și spunem „în sfârșit!”, pentru că, inițial, pelicula care urmărește transformarea terifiantă a unui biochimist în monstru trebuia să ajungă pe marile ecrane încă din iulie 2020! Pandemia a schimbat planurile de câteva ori, dar, de data aceasta, cel de-al treilea film din franciza Sony „Universul Spider-Man” (care mai include și cele două producții „Venom” și care se va extinde cu „Kraven the Hunter”) reușește să-și facă debutul mult-așteptat. 

Încă o transformare pentru Jared Leto!

Pelicula îl are în centru pe Michael Morbius (Jared Leto), care face nenumărate experimente în laboratorul său, în căutarea febrilă a unui tratament pentru boala sa rară de sânge. El se autoinfectează însă cu un virus și devine un vampir feroce. Morbius este un personaj care aparține universului Marvel, el apărând prima dată într-o bandă desenată din 1971, ca antagonist al lui Spider-Man, iar de-a lungul existenței ajunge să facă echipă de câteva ori cu Doctor Strange, care îl recrutează pentru a proteja Pământul. 

Actorul Jared Leto se metamorfozează, din nou, în mod spectaculos, pentru acest film, el fiind un maestru al transformărilor pe marele ecran: începând cu rolul transsexualului Ray din „Dallas Buyers Club” (pentru care a  slăbit extrem și care i-a adus Oscarul), trecând prin interpretarea Jokerului în „Liga dreptății” și a lui Paolo Gucci în recentul „Casa Gucci”.

Filmul cu puternice accente horror beneficiază de o multitudine de efecte speciale și de o distribuție excelentă: Michael Keaton (care e Omul Pasăre), Jared Harris (dr. jos), Matt Smith (st. sus) și mulți alții. 

O: Morbius, SUA, 2022, R: Daniel Espinosa , D: Jared Leto, Michael Keaton, Matt Smith, Jared Harris, Adria Arjona.

„Mame paralele”

Cel mai recent film al lui Pedro Almodóvar ne prezintă povestea a două femei singure, Janis (Penélope Cruz) și Ana (Milena Smit). Ele leagă o prietenie care le schimbă viața pe coridoarele maternității în care vor naște. Janis, o femeie matură, este fericită că va avea un copil, dar adolescenta Ana se învinuiește permanent că a rămas însărcinată. Filmul a fost nominalizat la două Oscaruri (pentru Penélope Cruz și pentru coloana sonoră), la două Globuri de Aur, un premiu BAFTA și la Leul de Aur la Festivalul la Veneția din 2021, unde Penélope Cruz a primit Cupa Volpi. 

O: Madres paralelas, Spania, 2021 R: Pedro Almodóvar D: Penélope Cruz, Rossy de Palma, Aitana Sánchez-Gijón, Israel Elejalde, Milena Smit.

„Sonic the Hedgehog 2”

Continuarea aventurii „Sonic the Hedgehog” (2020), filmul ne prezintă întoarcerea lui Ivo Robotnik (voce: Jim Carrey), însoțit acum de un nou partener, Knuckles (voce: Idris Elba). Cei doi caută un smarald care are puterea de a construi, dar și de a distruge civilizații. Sonic (voce: Ben Schwartz), cel mai rapid arici albastru din galaxie, și noua lui parteneră, Tails (voce: Colleen O’Shaughnessey), sunt însă hotărâți să găsească smaraldul înaintea lor. „Sonic the Hedgehog” are la bază franciza de jocuri video creată în 1991 de japonezii de la Sega. 

O: Sonic the Hedgehog 2, SUA, 2022 R: Jeff Fowler D: Ben Schwartz (voce), Idris Elba (voce), Jim Carrey (voce), James Marden, Tika Sumpter, Adam Pally.

„STRĂJERII DELTEI”

Pelicula de aventuri „Străjerii Deltei” readuce în peisajul cinematografic din România producțiile destinate copiilor. Povestea îmbină peripețiile cu lecțiile de ecologie și responsabilitate.

Aventura, distracția și lecția puternică pe care micii ecologiști ne-o dau, în încercarea lor de a salva natura și de a o proteja de cei care încearcă să-i facă rău, reprezintă punctele cheie ale producției, ce continuă povestea din primul film, lansat în 2018, în care copiii se aflau într-o tabără la munte. De data aceasta, tabăra se mută în Delta Dunării, iar acțiunea filmului surprinde tenacitatea, îndârjirea, dar și spiritul justițiar, puternic dezvoltat, al unor copii dornici să restabilească ordinea firească a lucrurilor.

O: Străjerii Deltei, România, 2021, R: Liviu Mărghidan, D: Florentina Ţilea, Vasile Calofir, Viorel Păunescu, Elias Ferkin, Ionuț Achivoaie

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton