Homepage  / Cinema

Premiere cinema, 10 iunie 2022: „Jurassic World: Dominația” și „Copilul teribil”

Premiere cinema, 10 iunie 2022: „Jurassic World: Dominația” și „Copilul teribil”

de Andreea Hentea,

Din 10 iunie sosesc în cinematografe „Jurassic World: Dominația”, noua confruntare dintre oameni și dinozauri, dar și „Copilul teribil”, povestea lui Rainer Werner Fassbinder, unul dintre cei mai originali și importanți cineaști ai lumii.

Dinozaurii nu se lasă cu una, cu două

După întreruperea filmărilor din cauza pandemiei și măsuri de precauție nenumărate, „Jurassic World: Dominația” (2022) ajunge pe ecrane, cu aventuri noi, dar și cu protagoniștii filmului original.

Acțiunea noului film se petrece la patru ani după ce Isla Nublar a fost distrusă, iar dinozaurii trăiesc și vânează alături de oameni din întreaga lume. Acest echilibru e însă fragil.

Dacă la început totul pare în regulă, în curând uriașele creaturi vor ataca oamenii cu ferocitate, iar haosul instalat va arăta că orice coabitare este exclusă.

Owen (Chris Pratt) și Claire (Bryce Dallas Howard) se luptă cu imensa amenințare a dinozaurilor, dar nu fac față prea mult timp și sunt nevoiți să apeleze la specialiștii Ellie Sattler (Laura Dern), Alan Grant (Sam Neill) și Ian Malcolm (Jeff Goldblum), protagoniștii filmului lui Spielberg, „Jurassic Park” (1993), de la care a început totul.

În film joacă și Omar Sy, devenit între timp vedeta popularului serial Netflix „Lupin”.

Pandemia a destabilizat chiar și dinozaurii

Problemele echipei „Jurassic World: Dominația” au început la scurt timp după începerea filmărilor, după ce a izbucnit pandemia, iar câțiva membri ai echipei au primit un rezultat pozitiv la testul pentru COVID-19.

Regizorul Colin Trevorrow a fost obligat să oprească filmările pentru două săptămâni, chiar dacă a precizat că e vorba doar despre o măsură de precauție, iar apoi a făcut haz de necaz postând pe Twitter dinozauri care purtau măști.

Întreruperile aveau să se tot repete pe parcursul lucrului la film. Bugetul a fost suplimentat inițial cu 5 milioane de dolari, apoi The New York Times a scris că s-au cheltuit aproximativ 9 milioane de dolari doar pentru măsurile de protecție: închirierea unui hotel pentru carantina actorilor și echipei, 150 de stații de dezinfectare a mâinilor în jurul platoului și aproximativ 18.000 de teste COVID comandate.

Bugetul total a fost de 165 de milioane de dolari.

O: Jurassic World: Dominion, SUA, 2022 R: Colin Trevorrow D: Chris Pratt, Jeff Goldblum, Sam Neill, Laura Dern, Bryce Dallas Howard, Daniella Pineda, DeWanda Wise.

Ce filme noi sunt la cinema

„Copilul teribil”

În anul 1967, Rainer Werner Fassbinder (Oliver Masucci), un tânăr de 22 de ani, năvăleşte pe scena unui mic teatru progresist din München şi acaparează întreaga producţie.

Nimeni nu știa pe atunci că îl privește pe cel care avea să devină unul din cei mai importanţi cineaști din Germania și din lume. În ciuda unor eşecuri timpurii, multe dintre filmele sale se vor lansa la cele mai renumite festivaluri, entuziasmând publicul, critica şi restul breslei.

Povestea de față vorbește despre cum a devenit Fassbinder unul dintre cei mai fascinanţi regizori.

O: Enfant Terrible, Germania, 2020 R: Oskar Roehler D: Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Felix Hellmann, Anton Rattinger.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton