Homepage  / Cinema

Premiere cinema, 11 februarie: „Moarte pe Nil”, „Mărită-te cu mine”, „Lebensdorf” și „Elk*rtuk – Prețul înșelăciunii”

Premiere cinema, 11 februarie: „Moarte pe Nil”, „Mărită-te cu mine”, „Lebensdorf” și „Elk*rtuk - Prețul înșelăciunii”

de Andreea Hentea,

Din 11 februarie sosesc în cinematografe așteptata ecranizare după celebrul roman al Agathei Christie „Moarte pe Nil”, comedia romantică în ritmuri muzicale „Mărită-te cu mine”, cu Jennifer Lopez drept cap de afiș, așteptata comedie dramatică românească „Lebensdorf”, cu Mimi Brănescu în rolul principal, dar și drama maghiară „Elk*rtuk - Prețul înșelăciunii”, inspirată de un caz real. 

Hercule Poirot reintră în scenă

„Moarte pe Nil”, celebrul roman al Agathei Christie, cunoaște o nouă ecranizare spectaculoasă. Dragostea și moartea se întrepătrund și de această dată, răsturnând destine la bordul unui luxos vas de croazieră. 

Noul film regizat de Kenneth Branagh a trecut prin numeroase strategii de promovare, dictate de restricțiile pandemiei, dar și de scandalul care l-a înconjurat pe Armie Hammer, interpretul unuia dintre eroii săi principali.

Acum, această poveste complicată și enigmatică despre dragoste, dorință, gelozie și obsesie ajunge, în sfârșit, la public, cu o distribuție extraordinară, dar și cu decoruri și costume pe măsură, însuflețind atmosfera din jurul exoticelor personaje de la bord.  

Ce vom vedea acum

„Moarte pe Nil” este una dintre cele mai romantice și pasionale povești imaginate de Agatha Christie, beneficiind și în trecut de ecranizări ilustre (cu Peter Ustinov în 1978 și cu David Suchet în 2004).

Kenneth Branagh, care a regizat cu succes, în 2017, „Crima din Orient Express”, ecranizarea unui alt roman extrem de iubit al autoarei, a fost atras de detaliile tenebroase ale istoriei amoroase găzduite la bordul luxosului vas. El revine atât ca regizor, cât și ca interpret al celebrului Poirot, în miezul unei povești care ne oferă lux, suspans, romantism, strălucire și interpretări memorabile.

Filmul începe cu proaspăt căsătoriții Simon (Armie Hammer) și Linnet Ridgeway Doyle (Gal Gadot), care urcă la bordul vasului „Karnak” pentru o croazieră de lux pe Nil. Nimic rău pare că nu se poate întâmpla. Până când călătoria este zguduită de o crimă inimaginabilă.

„Filmul este întunecat, sexy și neliniștitor”, a povestit Kenneth Branagh, care a spus că scenariul semnat de Michael Green a aprofundat, față de carte, legătura lui Poirot cu evenimentele de la bord și că „tema filmului este modul în care marile emoții primare pot sta cu adevărat în calea oamenilor și le pot răvăși definitiv viața”. 

O: Death on the Nile, SUA, 2022 R: Kenneth Branagh D: Kenneth Branagh, Gal Gadot, Annette Bening, Armie Hammer, Emma Mackey, Rose Leslie, Jennifer Saunders, Dawn French, Russell Brand, Letitia Wright, Sophie Okonedo.

„Mărită-te cu mine”

Cu trei vedete în miezul unei povești care ne aduce muzică, dans și iubire, noul film al lui Jennifer Lopez aruncă o privire dulce-amăruie asupra sentimentelor în epoca rețelelor sociale. 

Ca întotdeauna, vulcanica Jennifer Lopez acaparează scenele în care apare. Distribuită aici în rolul lui Kat Valdez, o vedetă temperamentală care îi seamănă leit, ea ne demonstrează ce trebuie să facă o celebritate rănită în amorul propriu dacă nu vrea să-și piardă like-urile și fanii.

Filmul începe cu momentele dinaintea nunții lui Kat cu iubitul ei, Bastian (jucat de vedeta latino Maluma), care urmează să fie oficiată pe scenă, în văzul tuturor fanilor.

Cum mireasa se simte însă trădată în ultimul moment, ea se va duce la altar nu cu frumosul mire de care e îndrăgostită, ci cu Charlie Gilbert (Owen Wilson), un timid profesor de matematică nimerit la concertul ei.

Printre piese originale interpretate de Jennifer Lopez și de Maluma, vedem vechea poveste hollywoodiană a ciocnirii dintre lumea vedetelor și cea a oamenilor obișnuiți, cu un deznodământ nu tocmai fericit pentru cei care își permit să confunde visul cu realitatea. 

O: Marry Me, SUA, 2022 R: Kat Coiro D: Jennifer Lopez, Owen Wilson, Jimmy Fallon, Maluma, Sarah Silverman, John Bradley, Chloe Coleman.

„Lebensdorf”

O poveste incitantă, care îmbină umorul, ironia și dilemele unui erou confruntat cu criza vârstei mijlocii și cu divorțul, Ducu Dobrescu (Mimi Brănescu), „Lebensdorf” urmărește peripețiile acestuia între București și Berlin, între o viață familiară și una cu condimentată cu întâmplări extravagante.

Plecat în Germania la o rezidență de creație, Ducu se trezește prins între soția lui, Andra (Ioana Flora), cu care a ajuns în pragul divorțului, și o fostă dragoste din tinerețe, Giulia (Ana Covalciuc), stabilită într-n sat ecologic din Germania numit Lebensdorf.

Dornic să înceapă o viață nouă, Ducu se confruntă cu o serie de aventuri tragi-comice, la care nu s-ar fi așteptat cu niciun chip. 

https://www.youtube.com/watch?v=vX0Cw3dmpnE

O: Lebensdorf, România, 2021 R: Valentin Hotea D: Mimi Brănescu, Ioana Flora, Ana Covalciuc, Victoria Cociaș, Constantin Cojocaru, Ada Solomon, Alin State, Ana Maria Georgescu, Markus Gertken. 

„Elk*rtuk – Prețul înșelăciunii”

O tânără și ambițioasă cercetătoare află că șeful ei este implicat în scurgerea unor informații ascunse cu grijă despre un discurs scandalos al premierului și hotărăște să investigheze cazul, pentru a se face remarcată în carieră.

Numai că acesta este doar începutul unei investigații care duce spre o complicată rețea de corupție și care o pune în pericol atât pe ea, cât și pe cei apropiați. Filmul este inspirat din evenimente care s-au petrecut în realitate. 

O: Elk*rtuk, Ungaria, 2021 R: Keith English D: Vivianne Bánovits, Barna Bokor, András Mózes, Zsolt Trill, Attila Szarvas, Rémusz Szikszai.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton