Homepage  / Cinema

Premiere cinema, 11 martie 2022: „Paris, Arondismentul 13”, „Căutătorul de vânt” și „Roșu aprins”

Premiere cinema, 11 martie 2022: „Paris, Arondismentul 13”, „Căutătorul de vânt” și „Roșu aprins”

de Andreea Hentea,

Din 11 martie sosesc în cinematografe „Paris, Arondismentul 13”, cel mai recent film al multipremiatului Jacques Audiard, „Căutătorul de vânt”, un film românesc cu o poveste sensibilă și profundă despre un bărbat căruia i se oferă o șansă providențială în fața unui hotar neîndurător, dar și simpatica animație „Roșu aprins”, în care o adolescentă se transformă într-un uriaș panda roșu de câte ori o copleșesc emoțiile.

„Paris, Arondismentul 13”

Aflat în cursa pentru Palme d’Or la ediția de anul trecut a Festivalului de la Cannes, cel mai recent film al apreciatului regizor Jacques Audiard („Și inima mi se opri în loc”, „Rugină și oase”) urmărește viețile a patru tineri ale căror întâmplări se intersectează în arondismentul Les Olympiades din Paris, în care locuiesc toți. Dincolo de iubirile, emoțiile, aspirațiile și traseul profesional al lui Émilie (Lucie Zhang), Camille (Makita Samba), Nora (Noémie Merlant) și Amber (Jehnny Beth), vedem o poveste despre independență și maturizare, despre identitate și alegeri. Totul este plasat în decorul original al unui Paris care se sustrage clișeelor uzitate de filmele și serialele recente, într-o zonă mai puțin explorată, căreia imaginea alb-negru îi adaugă insolit și un surplus de dramatism.

O: Les Olympiades, Paris 13e, Franța, 2021 R: Jacques Audiard D: Lucie Zhang, Makita Samba,  Noémie Merlant,  Jehnny Beth, Camille Leon-Fucien, Jeanne Disson.

„Căutătorul de vânt”

Povestea îl are în centru pe Radu (Dan Bordeianu), un bărbat singuratic care speră că noul său loc de muncă îl va ajuta să scape de depresie. Numai că analizele medicale îl pun în fața unei realități șocante: mai are doar câteva luni de trăit. Radu pleacă de acasă și conduce fără țintă timp de câteva săptămâni, oprindu-se istovit într-un sat. Găzduit de un sătean, Nea Pavel (Adrian Titieni), Radu pare să uite cumplitul verdict. Întâlnirea cu Ana (Olimpia Melinte), o femeie de care se îndrăgostește, îi readuce întrebări complicate, dar și speranța că poate avea o șansă. 

O: Căutătorul de vânt, SUA, 2022 R: Mihai Sofronea D: Dan Bordeianu, Olimpia Melinte, Adrian Titieni, Doru Ana, Adrian Păduraru, Elias Ferkin

„Roșu aprins”

Mei Lee (voce: Rosalie Chiang) are 13 ani și pare o adolescentă drăguță și obișnuită, care se luptă să devină independentă față de Ming (voce: Sandra Oh), mama ei hiperprotectoare, și să-și petreacă mai mult timp cu prietenii. Numai că fata descoperă în curând că, de câte ori e foarte emoționată (ceea ce se întâmplă mult prea des), se transformă într-un uriaș panda roșu. Disperată de ceea ce i se pare mai curând o dizabilitate, Mei Lee învață însă în curând să se folosească de puterile ursuloiului stacojiu în care se transformă când se așteaptă mai puțin.

O: Turning Red, SUA, 2022 R: Domee Shi Voci: Rosalie Chang, Sandra Oh, James Hong, Sasha Roiz, Maitreyi Ramakrishnan, Wai Ching Ho, Sherry Cola.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton