Homepage  / Cinema

Premiere cinema, 18 februarie 2022:  „Uncharted”, „Mami” și „Dog. Un câine de legendă”

Premiere cinema, 18 februarie 2022:  „Uncharted”, „Mami” și „Dog. Un câine de legendă”

de Andreea Hentea,

Din 18 februarie sosesc în cinematografe „Uncharted”, un film care îmbină aventura și jafurile ingenioase, sensibilul „Mami”, o poveste care vorbește despre legătura cu persoanele esențiale care ne însuflețesc copilăria și „Dog. Un câine de legendă”, povestea emoționantă a nenumăratelor lucruri pe care un om și un câine le învață unul de la celălalt de-a lungul unui drum din care nu lipsesc surprizele. 

„Uncharted”, de la joc la film  

Cum aventura rămâne unul dintre cele mai iubite genuri cinematografice, Tom Holland, Mark Wahlberg și Antonio Banderas s-au implicat cu totul în această spectaculoasă poveste, inspirată de un joc video care s-a bucurat de enorm succes.

Un hoț tânăr și descurcăreț, Nathatan Drake (Tom Holland), este recrutat de un vânător de comori experimentat, Victor Sullivan (Mark Wahlberg), poreclit „Sully”, pentru a găsi o comoară pierdută cu secole în urmă de vestitul Magellan.

Urmăriți de un dur pe nume Moncada (Antonio Banderas), care pretinde că e stăpânul de drept al comorii și că aceasta i-a fost furată familiei sale, Nate și Sullivan ne poartă într-o cursă nebunească pe tot globul, presărată cu umor, suspans și capcane. 

Toți s-ar vrea Indiana Jones

Inițial, în film jucau Mark Wahlberg, Robert De Niro și Joe Pesci, în regia lui David O’Russell. Pe parcurs, toți au renunțat la proiect, iar „Uncharted” părea abandonat.

După ce filmul a revenit în atenție, în regia lui Ruben Fleischer, Mark Wahlberg a fost distribuit în rolul lui Sully, nu înainte ca Bryan Cranston, Jake Gyllenhaal, Chris Pratt, Chris Pine, Chris Hemsworth, Matthew McConaughey și Woody Harrelson să fie luați în considerare pentru el.

Nathan Fillion, vedeta serialului „Castle”, ar fi vrut, și el, rolul lui Sully, declarând: „Cred că toți actorii pe care îi cunosc își doresc să joace într-un film de aventuri, să aibă un Indiana Jones al lor”.

Mark Wahlberg a comparat, de altfel, „Uncharted” cu o combinație între „Indiana Jones” și „The Thomas Crown Affair”, dat fiind amestecul său de aventură și jafuri ingenioase.

Pentru Tom Holland, deși filmul e inspirat dintr-unul dintre jocurile lui preferate, rolul a fost o experiență dureroasă la propriu.

Tânărul actor, care a început să filmeze la „Omul-Păianjen…” la doar câteva zile după încheierea lui „Uncharted”, a declarat pentru GQ: „Habar n-aveam cât de norocos sunt că «Omul-Păianjen» are mască și sare și zboară peste clădiri cu ajutorul efectelor computerizate.

În «Uncharted» eram doar eu, în tricou și în pantaloni largi. Filmul ăla m-a rupt”. Actorul a mai declarat că momentul săriturii din avion a fost cea mai grea secvență de acțiune pe care a filmat-o vreodată.

Tom Holland nu este singurul care a avut parte de peripeții. În august 2020, Antonio Banderas, interpretul lui Moncada, a trebuit să părăsească platoul de filmare, după ce a fost depistat pozitiv la testul COVID-19. Celebrul actor a putut reveni la filmări după trei săptămâni. 

Nebunia a pornit de la joc

„Uncharted”, inspirat de franciza de jocuri video californiană Naughty Dog, este primul lungmetraj produs de compania Sony PlayStation Productions. Aceasta a fost lansată în 2019 de Sony Interactive Entertainment, pentru a converti jocurile video ale companiei în filme și seriale. În decembrie 2020, președintele Sony Pictures dezvăluia că Sony lucrează la trei filme și șapte producții TV bazate pe jocurile video PlayStation. 

O: Uncharted, SUA, 2022 R: Ruben Fleischer D: Tom Holland, Mark Whalberg, Antonio Banderas, Sophia Ali, Tati Gabrielle, Patricia Meeden, Sarah Petrick. 

„Mami”

Aflat, anul trecut, în competiția pentru Ursul de Aur la Berlin, noul film al premiatei cineaste Céline Sciamma ne propune o poveste despre copilărie și despre relațiile cu cei dragi care a fost adorată de critici pentru duioșia și delicatețea ei.

Mica Nelly (Joséphine Sanz), o fetiță de opt ani, și-a pierdut bunica iubită. Ajutându-și părinții să facă ordine printre lucrurile acesteia, Nelly descoperă în pădurea din apropiere o fetiță care construiește o căsuță misterioasă. Aceasta o invită pe Nelly într-un tărâm fantastic, care reușește să îi mai aline puțin durerea despărțirii. 

O: Petite Maman, Franța, 2021 R: Céline Sciamma D: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse, Guylène Péan, Florès Cardo

„Dog. Un câine de legendă”

Briggs (Channing Tatum), un fost grănicer, pleacă la drum pentru a lua parte la înmormântarea celui mai bun prieten din armată. Fostul militar nu este însă singur, ci o ia cu el și pe Lulu, o femelă din rasa Malinois belgian, care a fost câinele prietenului dispărut. De-a lungul coastei Pacificului, pe parcursul multor experiențe, omul și câinele trec de la înstrăinare la o prietenie adevărată, presărată cu momente deopotrivă amuzante și emoționante. Numai că unul dintre ei mai are de trăit doar o săptămână, pe când celălalt trăiește fiecare zi ca și când ar fi ultima. 

O: Dog, SUA/Italia, 2022 R: Reid Carolin, Channing Tatum D: Channing Tatum, Cayden Boyd, Aqueela Zoll, Ronnie Gene Blevins, Q’orianka Kilcher, Jane Adams, Nicole LaLiberte, Kevin Nash, Patricia Isaac

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton